Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir, Doğal Yaşam Parkı'na kavuşuyor

Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parklarından biri olan ve 120 türden bin 500 hayvanın doğal ortamlarda özgürce yaşayacağı, 3 bin ağaç ve 250 bitki türüyle kentin ve kentlinin nefes alacağı İzmir Doğal Yaşam Parkı, yarın 10.30'da kapılarını açıyor.

Yeni Asır Gazetesi
5 İzmir, Doğal Yaşam Parkı'na kavuşuyor

Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parklarından biri olan ve 120 türden bin 500 hayvanın doğal ortamlarda özgürce yaşayacağı, 3 bin ağaç ve 250 bitki türüyle kentin ve kentlinin nefes alacağı İzmir Doğal Yaşam Parkı, yarın 10.30'da kapılarını açıyor. Gediz Nehri ile Tuzla Caddesi arasındaki 425 bin metrekare alan üzerinde oluşturulan Park, hayvan çeşitliliği, zengin bitki örtüsü ve tropik merkeziyle tam bir cazibe merkezi haline getirildi.

Kocaoğlu'nun daveti

Sağlıklı, doğal ve temiz bir çevrede yaşamanın, insanlar kadar hayvanların da en temel haklarından birisi olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bu bilinçle hareket ederek, doğal yaşamın korunması ve çevre yatırımları konusunda, Türkiye'nin örnek kentlerinden birisi olmaya çalışıyoruz. Kent ormanları kurarak yeni cazibe alanları oluşturuyoruz. Ekolojiyi ve doğal bütünlüğü koruyor, bu bilinci ve duyarlılığı geliştiriyor, doğa ile uyumlu sürdürülebilir bir yaşamı destekliyoruz" dedi.
 
Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) örnek gösteriyor

Hayvanların doğal ortamlarında yaşamasının sağlanması için geniş bir alanda yapılandırılan park, Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) tarafından yerleşimi ve teknik donanımı açısından da örnek gösteriliyor. Merkezi Hollanda Amsterdam'da bulunan EAZA, Avrupa'da bulunan 300 üye hayvanat bahçesi içinde İzmir Sasalı Doğal Yaşam Parkı'nın sayılı parklar arasında yerini alacağı görüşünde.

Sevimli otobüsler

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Avrupa standartlarında oluşturulan İzmir Doğal Yaşam Parkı'na ulaşımda kullanılmak üzere 10 otobüsü özel olarak giydirdi. "İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda buluşalım" temalı otobüsler, çeşitli hayvan figürleriyle süslendi. Yarınki açılışın ardından 777 numaralı otobüsler Karşıyaka İskele-Doğal Yaşam Parkı arasında sefere başlayarak hayvan dostlarını taşıyacak.     

Hayvanat bahçesi kadar fil barınağı

425 bin metrekare alan üzerinde oluşturulan İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki barınaklar, hayvanların daha önce yaşadıkları İzmir Hayvanat Bahçesi'ndeki yuvalarından kıyaslanamayacak kadar büyük. Hayvanlar Kültürpark'ta 18 dönüm alan üzerinde kurulu hayvanat bahçesinde yaşıyorlardı. Yeni doğal yaşam parkında ise sadece fillerin yaşayacağı barınak 15 dönüm alan üzerinde oluşturuldu. Şu anda Zürafa ve devekuşunun yaşadığı 300 metrekarelik alan, yeni doğal yaşam parkında 18 dönümlük Afrika savanı bölümü olarak yerini aldı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-dogal-yasam-parkina-kavusuyor_64919.html

Read Comment Section
5 Yorum Yorum Yaz
  • google'de aradım yeni hayvanat bahçesinin adresini bulamadım. begenal@gmail.com YANITLA
  • Merhaba, 2009 yilinin ilk günlerinde Izmir Dogal yasim parki'ni ailemle beraber ziyaret etme imkani buldum. Gerek ulasim kolayligi gerek cevre düzenlemesi hersey mükemmel olmus. Almanya'da yasadigim icin bu tür parklari sikca ziyaret etme imkanimiz var dolayisiyla Avrupa'daki benzerleriyle kiyaslama olanagimiz da. Kisaca diyebilirim ki Izmir Dogal Yasam Parki kücük eksikleri de tamamlandiginda Avrupa'nin sayili parklarindan biri olacaktir. Türkiye'nin ve Izmir'in yüzaki olacak bu parkin yapiminda emegi gecenleri kutluyorum. YANITLA
  • Merhaba, Bu kurulan cennete benim de bir katkim olmustu. Benim sevgili papağanim rika'da orada olacak ve sık sık uğrayacağım bir yer olacak. Bu konuda calisma yapan herkese ayrica cok tesekkür ederim. Umarim bu Cennet cocuklar icin güzel bir egitim merkezine dönüsür. tesekkürler. YANITLA
  • Ailece gidiyorduk, yolları milim milim arabayla geçtik. Gidenlerin yarısı en kısa yoldan geri döndü, onların içinde biz de vardık. iki kelimeyle, lanet olsun. YANITLA
  • İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın açılış haberlerini TV 'de gördüğümde o kadar heyecanlandım ki anlatamam, Almanyanın Duisburg kentinde doğal yaşam parkını gördüğümde neden bizim ülkemizde böyle parklar yok diye üzülmüştüm ama onlardan daha güzelinin ülkemizde yapıldığını görünce inanın çok sevindim. İzmir Doğal Yaşam Parkının yapılmasında emeği geçen bütün herkese sonsuz teşekkür ederim YANITLA
5 yorumdan 5 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!