Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir Kent Merkezi Nâzım İmar Planı Kabul Edildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Alsancak Limanı ile Turan arasında bulunan 550 hektar alan için hazırladığı "İzmir Yeni Kent Merkezi Nâzım İmar Pl

Yapı Dergisi
İzmir Kent Merkezi Nâzım İmar Planı Kabul Edildi

b>İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Alsancak Limanı ile Turan arasında bulunan 550 hektar alan için hazırladığı "İzmir Yeni Kent Merkezi Nâzım İmar Planı" Belediye Meclisi'nce kabul edildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, planın iki yıl önce yapılan "Alsancak Liman Gerisi İçin Uluslararası Kentsel Tasarım Fikir Yarışması"nın birincisi Alman Mimar Jochen Brandi'nin projesi temel alınarak hazırlandığını söyledi. Planın yaşama geçirilmesiyle Alsancak Liman gerisi ile Turan arasının "geçilen" değil, "gidilen" yer olacağını vurgulayan Piriştina, İzmir'in siluetinin ve çehresinin değişeceğini kaydetti, "Plan İzmir'in gelecekte turizm ve ticaret kenti olacağı öngörüsüyle hazırlandı" dedi.
Piriştina'nın verdiği bilgilere göre, İzmir Yeni Kent Merkezi Nâzım İmar Planı, Körfez'in kuzey ve güneyinde birbirinden kopuk olarak gelişmiş Karşıyaka ve Konak kent parçalarını
bütünleştirecek; kent merkezi ve alt merkezler üzerindeki yoğun yapılaşma baskısı kalkacak; aşırı düzeyde kirletilmiş olan söz konusu alan, temizlenmiş, yeniden değerlendirilmiş ve kente kazandırılmış olacak ve İzmir'in ilk kurulduğu yer olduğu bilinen Bayraklı Höyüğü bir tarih ve kültür değeri olarak kent yaşamına katılacak.

İzmir Yeni Kent Merkezi Nâzım İmar Planı ile Turan ile Alsancak Limanı gerisinde kalan 550 hektarlık alana ilişkin arazi kullanım kararları, bu bölgenin yeniden kente kazandırılması amacıyla turizm ve ticaret sektörlerini öne çıkaran bir anlayışla geliştirildi.

Alan üç bölümde ele alınarak planlanırken, geniş açık alanlar bırakılması ilkesi uygulandı ve yapılaşma alanı sınırlı tutuldu. Plan uyarınca Turan Mahallesi'nin doğu bölümü "ticaret ve turizm" kullanımına ayrıldı. Turan Mahallesi'ndeki mevcut konut bölgesi korunarak, burada küçük turizm işletmeciliğine de olanak sağlayan turizm ve konut plan hükmü getirildi. Kıyı boyunca ise günlük ve rekreasyon amaçlı küçük ticaret için yer ayrıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-kent-merkezi-nazim-imar-plani-kabul-edildi_5283.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!