Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘İzmir Kordon’dan İbaret Değil’

İzmir İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Yeşim Tekoğlu, İzmir’in İller Bankası kesintileri konusunda 81 il arasında içerisinde en çok mağdur edilen kent olduğunu söyledi. Tekoğlu, “Bu rakamın yüksek olmasının temel nedeni İller Bankası payımızdan yapılan büyük kesintidir. 44 milyon açığımızın 35 milyon liralık kısmı, İller Bankası

Cumhuriyet EGE
‘İzmir Kordon’dan İbaret Değil’

İzmir İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Yeşim Tekoğlu, İzmir’in İller Bankası kesintileri konusunda 81 il arasında içerisinde en çok mağdur edilen kent olduğunu söyledi. Tekoğlu, “Bu rakamın yüksek olmasının temel nedeni İller Bankası payımızdan yapılan büyük kesintidir. 44 milyon açığımızın 35 milyon liralık kısmı, İller Bankası tarafından kesilen paralarımızdan kaynaklanıyor” dedi.

Diğer illerle kıyaslandığında, en fazla kesintinin İzmir'e yönelik olduğunu belirlediklerini de vurgulayan Tekoğlu, “Diğer illerin plan ve bütçe komisyon başkanlarıyla yaptığım bire bir görüşmelerde bu durum daha net ortaya çıktı. Maalesef, bütçede yer alan gelişmişlik kesintisi aleyhimize kullanılarak, hak ettiğimiz paralara bir şekilde el konuyor” diye konuştu.

Tekoğlu, İzmir'in Ankara'dan, salt Kordon ve Alsancak olarak görüldüğünü de belirterek, şunları söyledi:

“İzmir’in köylerinden bahsettiğimiz anda 'İzmir’de köy var mı?' tepkileri alıyoruz. 597 köyümüz olduğunu ve bazı köylerimizin doğudaki köylerimizden daha vahim durumda olduğunu ifade edince şaşırıyorlar. Ne yazık ki İzmir’i Kordon ve Alsancak’tan ibaret sanıyorlar. Zaten gelişmişlik indirimine gidildiği zaman bu kriterleri baz aldıklarına inanıyorum.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-kordondan-ibaret-degil_74143.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!