Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

İzmir Körfezi Kontrol Altında

İzmir Körfezi Yeniden Kirleniyor

Büyük Kanal Projesi’nin 2001’de devreye girmesiyle İzmir Körfezi’nde başlayan hızlı iyileşme, son günlerde yerini kirliliğe bıraktı.

NTV-MSNBC
İzmir Körfezi Yeniden Kirleniyor

üyük Kanal Projesi’nin 2001’de devreye girmesiyle İzmir Körfezi’nde başlayan hızlı iyileşme, son günlerde yerini kirliliğe bıraktı.

Uzmanlar, kirliliğin en büyük nedenini denetimsizlik olarak değerlendiriyor.

Meles, Piçi, Arap, Manda ve Bornova Çaylarıyla, Gediz Nehri’nden gelen çeşitli atıkların Körfez’de hem kirlenmeye hem de kokuya yol açtığı bildirilirken, kirliliğin ortaya çıkmasının diğer bir sebebi de yaşanan sağanak yağışlar olarak gösteriliyor.

ERDEM: YAĞMUR SULARI SİSTEME AŞIRI YÜK GETİRDİ
Uzmanlara göre, İzmir’de son dönemde yaşanan yoğun yağışlar var olan kirliliği gözler önüne serdi. Ege Üniversitesi Çevre Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ümit Erdem, yağmurun ortaya çıkardığı diğer bir gerçeği de Büyük Kanal Projesi’ndeki hatalar olarak sıraladı.

Prof. Erdem, “Biz bir yerde hata yaptık galiba; çünkü yağmur suları da bu sisteme bağlandı. Yağmur suları bu sisteme aşırı yük getirdi. İzmir gibi yoğun sağanak yağış altında olan bir kentimizi düşünürsek, sistem bunu taşıyamaz hale geldi. Halbuki atık su başka şey, bu sular başka şey olarak değerlendirilmeli. Eğer siz bu sisteme yağmur suları gibi ilave bir şeyler eklerseniz tabii ki sistem bir takım noktalarda çalışmaz hale gelir” diye konuştu.

‘KOKUNUN KAYNAĞI KURUTULMALI’
Belediyenin denizden çektiği suyu çaylara aktarmasını ve kireç dökmesini geçici bir çözüm olarak değerlendiren Prof. Erdem, “Şimdi bir takım şeyler yapabilirsiniz. Kireç olayı var mesela. Kireçle belki asit olan çürümüş maddelerin kokusunu giderebilirsiniz; ama kokuyu ortadan kaldıracak kaynağı kurutabiliyor muyuz o önemli. Bunun için de yapabileceğimiz bir tek şey var: Bilimsel çalışmalara yönelik uğraşlar” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-korfezi-yeniden-kirleniyor_28994.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!