Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir Körfezi'nde Son Durum

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısı, Yılmaz Temizocak başkanlığında, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önümüzdeki hafta içinde İzmir Körfezi'yle ilgili önemli gelişmeler beklediklerini söyledi.

yapi.com.tr / AA
İzmir Körfezi'nde Son Durum

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısı, Yılmaz Temizocak başkanlığında, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçen Pazar günü Aliağa Menderes Raylı Sistem projesinin hizmete açılış töreninde İzmir'in iyi bir sınav verdiğini, iki siyasi liderin de katıldığı açılışla İzmir'den Türkiye'ye, birlik, beraberlik dayanışma ve uzlaşma mesajı verdiklerine inandığını söyledi. İzmir için şu anda en önemli konular arasında yer alan Körfezin derinleştirilmesi konusunda da bazı gelişmeler sağlandığını dile getiren Kocaoğlu, şöyle konuştu:

''Limanın derinleştirilmesi körfezin korunması artık çok önemli, çünkü artık can çekişiyor. YPK tarafından İzmir Körfezi'nde liman yolunun derinleştirmesi ve limanın büyütülmesi yatırımlarının yapılması TCDD'ye verildi. Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğüyle birlikte 15 gün önce Çevre Orman Bakanı Eroğlu ve müsteşarları ziyaret ettik. ÇED sürecindeki konuyu ve taleplerimizi anlattık. Bize ve TCDD'ye düşen görevlerin belirlenmesi, ÇED projesinin yapılması ve müsaadenin alınması konusu gündemde. İzmir için önemli konulardan bir tanesi budur. Ticarete ve lojistiğe çok büyük etkileri olacaktır. Önümüzdeki günlerde bu konuda umuyorum büyük gelişmeler olacaktır. ''
    
Enerji hattı yatırımları
    
Toplantıyı yöneten Temizocak, Kurulun rüzgar enerjisi santrallerinin enerji iletim hattı sıkıntısıyla ilgili Enerji Bakanlığı'na yaptıkları müracaata yanıt geldiğini ifade etti. TEİAŞ Enerji İletim Hatları Daire Başkanlığı'ndan gönderilen yazıda, çalışmalar zorlukla ilerlemesine karşın Çeşme yarımadasında üç tane enerji hattının yapımının sürdüğünü kaydetti. Temizocak, gönderilen yanıtta, Lodos hattının yatırımcısı tarafından yapıldığını, Karaburun-Çeşme ve Çeşme-Uzundere hatlarında da projelerin bittiğini, ÇED raporunun hazırlandığını, 10-15 gün içinde ÇED'in alınacağı ve hemen ihaleye çıkılacağının bildirildiğini kaydetti. Trafo işinin ise daha yavaş gideceğinin anlaşıldığını ifade eden Temizocak, kurul olarak projeleri takip etmeye devam edeceklerini söyledi.

ETİKETLER: kurum çevre kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-korfezinde-son-durum_86244.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!