Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir, Tarih ve Sanat Müzesi’ni Bekliyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım çalışmaları sürdürülen ‘İzmir Tarih ve Sanat Müzesi’nin, yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. Proje ka

NTV-MSNBC



b>Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım çalışmaları sürdürülen ‘İzmir Tarih ve Sanat Müzesi’nin, yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.
Proje kapsamında, müze için Kültürpark’ta 3 bin 820 metrekare kapalı, 9 bin 500 metrekare de açık alan ayrıldı. Müzede, Taş Eserler Bölümü, Seramik Eserler Bölümü, Değerli Eşyalar Bölümü, Açık Sergi Alanları ile İdare Bölüm bulunacak.
Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, “İzmir Tarih ve Sanat Müzesi”nde, eski çağlardan günümüze uzanan çeşitli uygarlık dönemlerinin kültür ve sanat eserleri, çağdaş müzecilik anlayışına uygun olarak sergilenecek.
Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan proje kapsamında, müze için Kültürpark’ta 3 bin 820 metrekare kapalı, 9 bin 500 metrekare de açık alan ayrıldı. Belediye yetkilileri, şu bilgiyi verdiler: “Müzede, Taş Eserler Bölümü, Seramik Eserler Bölümü, Değerli Eşyalar Bölümü, Açık Sergi Alanları ile İdare Bölüm bulunacak.
İlk aşamada, müzenin uygulama projeleri hazırlandı. Kültürpark alanında yer alan İzelman İdare Binası, eski Arkeoloji Müzesi binası ve 4 Nolu pavyon ile havuz, meydan ve açık sergileme alanlarının yapımı devam ediyor. Değerli Eserler, Seramik Eserler, Taş Eserler binalarının yer alacağı bu alanlardaki tamamlama çalışmaları, yıl sonunda bitecek. daha sonra da Ağırlama Bölümü yapım çalışmalarına başlanacak.”

BAKANLIKLA PROTOKOLU İMZALANDI
Yetkililer, Büyükşehir Belediyesi ile Kültür Bakanlığı arasında “Müzenin Yapımı”, “Kültür ve Sanat Eserlerinin Temini”, “Bakımı ve Güvenliği”ne ilişkin maddeleri içeren protokolün, 2001 Nisanı’nda imzalandığını bildirdiler.
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “İzmir Tarih ve Sanat Müzesi”nin kurulmasıyla, kentin kültürel hayatının zenginleşeceğini, bütün kültür ve sanat eserlerinin toplumun yararına sunulacağını, ayrıca modern sanat dallarında düzenlenecek etkinliklerle kentlinin kültür ve sanat çalışmalarına daha fazla katılımının sağlanacağını anlattılar.


http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-tarih-ve-sanat-muzesini-bekliyor_1589.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!