Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir ve Ankara'nın EXPO 2020 Adaylığı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, EXPO 2020 adaylığı konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi bir bakış içinde olacağına inanmadığını, aklı selim ile karar vereceğini ve oradan da İzmir'in çıkacağına inandığını belirtti.

yapi.com.tr / AA
İzmir ve Ankara'nın EXPO 2020 Adaylığı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, EXPO 2020 adaylığı konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi bir bakış içinde olacağına inanmadığını, aklı selim ile karar vereceğini ve oradan da İzmir'in çıkacağına inandığını belirtti.

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı tarafından düzenlenen İzmir Başkanlar Kurulu Genişletilmiş Toplantısı İzmir Kordon Oteli'nde yapıldı.

Basına kapalı yapılan toplantı öncesi gazetecilerin EXPO 2020 adaylığıyla ilgili sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in 2015 EXPO'su ile ilgili başarılı bir çalışma yaptığını, hükümet, Cumhurbaşkanı ve yerel idarecilerin bu süreçte özveride bulunduğunu bildirerek, EXPO 2020 sürecinde de başından beri uğraştıklarını ifade ettiklerini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Ankara ile İzmir'in aralarında uzlaşması gerektiğini'' söylediği iddiaları üzerine Kocaoğlu, şunları kaydetti:

''Burada bir anlaşma diye bir şey söz konusu olur mu olmaz mı bilmiyorum. Ama hükümet karar verecektir. Biz İzmir'in hakkı olduğuna inanıyoruz, bunu savunuyoruz. Ama bunun için polemiğe girmenin hiçbir anlamı yok. Sayın Gökçek'in konuşmalarına ben geçtiğimiz günlerde yazılı bir cevap verdim. Ne yaptığımızı, nasıl baktığımızı anlattık. Tekrar tekrar cevap vermek ve konuyu belli yerlere, 'dedim dediğe götürmek' benim tarzım değil. Yarın valimiz başkanlığında bir toplantı yapıyoruz.

Burada, Sayın Başbakan kürsüden İzmir'in EXPO'sunu desteklediğini söyledi, diğer bakanlar söyledi. Onların vereceği karar karşısında yapacağımız bir şey yoktur. Ama ben inanıyorum ki bu kadar emek verildikten, tanıtım yapıldıktan, bu kadar para harcandıktan, bu kadar hazırlık yapıldıktan sonra hem Başbakan hem sayın Cumhurbaşkanı İzmir'in lehine inisiyatif kullanacaktır. Bunu bekliyoruz, bunun böyle olacağına inanıyoruz. İzmir'in de hakkı olduğunu inanıyoruz.''

Ankara'nın başka bir konu bulması halinde İzmir'in de deneyimlerini aktararak destek olabileceğini ifade eden Kocaoğlu, ''Bu konunun siyasi bir malzeme olacağını düşünüp düşünmediği'' yönündeki bir soru üzerine ise ''Başbakanın böyle bir bakış açısı içinde olacağına inanmadığını, aklı selim ile karar vereceğini, oradan da İzmir'in çıkacağına inandığını'' dile getirdi.

Kocaoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in İzmir'e yönelik iddialarıyla ilgili ise, ''Bu yoğurt yiyiş tarzıdır. Sayın Gökçek'in yoğurt yiyişiyle bizim yoğurt yiyişimiz farklıdır'' dedi.

Vali Kıraç: ''deneyimlerimizi aktaracağız''

İzmir Valisi Cahit Kıraç ise bu konuda yarın bir toplantı yapacaklarını, Başbakan Erdoğan'a konunu nasıl iletilmesi gerektiği konusunda karar birliğine varacaklarını söyledi.

2015 EXPO'sunda edindikleri deneyimi bir rapor haline getireceklerini belirten Vali Kıraç, şu bilgiyi verdi:
''2015 EXPO'sunu kaybettiğimiz gün biz orada 2020 EXPO'suna hazırlık yapacağımızı ifade etmiştik. Türkiye, Uluslararası Sergiler Bürosu'nun düzenlediği fuarların olimpiyatına aday. Yetkisini hükümet kime verecek, bunun kararını o verecek. Biz deneyimlerimizi aktaracağız.''

Vali Kıraç, ''Başbakan Erdoğan'ın EXPO adaylığı konusunda iki kentin arasında anlaşması gerektiğini söylediği'' yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, ''Bize bu yönde bir bilgi ulaşmadı'' diye konuştu.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-ve-ankaranin-expo-2020-adayligi_84897.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!