Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir'de Adayların İlginç Vaatleri

İzmir'de seçim yarışı kızıştı. Adaylar seçmenle teması arttırırken vaadler de havalarda uçuşmaya başladı. Rakiplerine fark atmaya çalışan adaylar ilginç projeleriyle ortaya çıktı. Kimi erkek sığınma evi açacak, kimi hamam...

Hürriyet Gazetesi
İzmir'de Adayların İlginç Vaatleri

İzmir'de seçim yarışı kızıştı. Adaylar seçmenle teması arttırırken vaadler de havalarda uçuşmaya başladı. Rakiplerine fark atmaya çalışan adaylar ilginç projeleriyle ortaya çıktı. Kimi erkek sığınma evi açacak, kimi hamam. Kimi Ege Mahallesi’ne dans okulu vaadediyor, kimi opera binası açacağını söylüyor.  Adaylar son 20 güne şu projelerle iddialı giriyor. Büyükşehir Belediye Başkan adayları:

Aziz Kocaoğlu (CHP)

Deniz kıyılarında tramvay çalıştıracak. Bornova’ya olimpik buz pateni sahası yapacak. Buca’ya 40 bin kişilik, Karşıyaka’ya 25 bin kişilik futbol sahası yapacak. Park meydan sokak aydınlatmalarında ve trafik sinyalizasyonunda güneş pili kullanılacak. Akdeniz temalı park kurulacak. Burada Akdeniz’e kıyısı olan İskenderiye, Selanik, Roma, Marsilya, Tunus gibi kentlerde oluşan uygarlıklar üç boyutlu canlandırılacak. Doğal Yaşam Parkı’nın bulunduğu bölgede deniz akvaryumu kuracak.

Taha Aksoy (AKP)

Konak’ı bir tünelle Yeşildere’ye bağlayacak. Üçyol’dan Çiğli’ye tüp geçit yapacak. Gürültü kirliliğini önlemek için ses yalıtımı yapacak. Görüntü kirliliğini önlemek için işyeri levhalarını standart hale getirecek. İzmir’e iki futbol stadyumu yapacak. Deniz akvaryumu kuracak. Alsancak Garı’nı demiryolu müzesine dönüştürecek. Deniz taksileri çalıştıracak. Ege Mahallesi dans okulu açacak.

Müsavat Dervişoğlu (MHP)

Kentin önemli meydanlarına hava kirliliğini ölçen dijital göstergeler koyacak. İzmir Limanı’nı Doğal Yaşam Parkı’nın olduğu bölgeye taşıyacak.

Karabağlar

Mehmet Aksoy (MHP)

Rüzgar, güneş ve jeotermal kaynakları değerlendirmek amacıyla Karabağlar enerji şirketi kurulacak. Karabağlar mobilya esnafının ortak olacağı şirket kuracak. Okullar boyanacak, su, elektrik giderleri karşılanacak ve hizmetli güvenlik, temizlik personeli verilecek. 2 bin öğretmene iş kapısı açılacak.

Sıtkı Kürüm (CHP)

Her vatandaşa Bağkart verecek. Halk bu kartla sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak. Öğrenciler için barınma kompleksi yapılacak. Mobilya tasarım merkezi kurulacak. Kültür evleri açacak. İnternetin kullanılacağı bilgi evleri açacak.

Sıddık Topaloğlu (AKP)

Üç yere rekreasyon alanı kuracak. Çocuklar için içinde çizgi film karakterlerinin olacağı temalı oyun parkları yapacak.

Konak

Hakan Tartan (CHP)

Emekliler evi kurulacak. Kadın, gençlik ve çocuk meclisleri oluşturacak. Her nikahta bir fidan dikilecek. İçinde heykeller ve şık oturma grupları bulunan parklar yapacak. Otopark sorunu çözülecek. Sevimli hayvan tuvaletleri yapacak.

Ahmet Sarışın (AKP)

Opera, senfoni ve tiyatroya ağırlık verecek. Opera binası açacak.

Erdal İzgi (DSP)

Çöp konteynerlarını kaldıracak, çöpü son teknojiye uygun araçlarla toplayacak. Genelevin içinde hamam, sinema, bowling salonu ve tiyatro olan bir kampuse taşınması için mücadele verecek.

Çiğli

Ensari Bulut (CHP)

Belediye hizmet binası yapacak. Yealtı çarşısı kuracak. Kurtuluş gemisi hizmete açılacak.  Egekent- Güzeltepe arasına katlı vadi yapacak. Çiğli’nin kaynak suyuna istasyon yapacak. Kaklıç’da Aquapark kuracak.

Ömür Kabak (AKP)

Harmandalı çöp depone alanını Çiğli’den taşıyacak. Denizin karşı tarafındaki İnciraltı rekreasyon alanının aynısını Çiğil’ye yapacak ve adına "Çiğlialtı" diyecek. Çiğli’nin dağlarında ormanlar kuracak. Üniversite, stadyum, hastane açacak.  Belediyeye hastabakıcılar alacak, bu kişiler her gün yaşlıların evlerine giderek bakımlarını ücretsiz yapacak.

Balçova

Mehmet Ali Çalkaya (CHP)

Okulların mazot ihtiyacını karşılayacak. Belediyenin ambulans 24 saat halkın hizmetinde olacak.  Her yıl 2 bin çocuğa kendisinin haberi olmadan kırtasiye yardımı yapılacak. Kültür merkezi yapılacak. 384 kişilik. Kız öğrenci yurdu yapılacak. İnciraltı’nda deniz aktiviteleri artırılacak.

Kamil Öztürk (AKP)

Hayvan barınağı açacak, hayvan hastenesi kuracak. Vatandaşın sembolik bir ücretle yararlanacağı hamam yapacak. Kadın sığınma evinin yanısıra erkek sığınma evi de açacak. Otoyol altındaki boş araziye spor tesisi yapacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirde-adaylarin-ilginc-vaatleri_67199.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!