Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İzmir'de Hâlâ Evi Olmayan Depremzedeler Var

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Deprem bölgelerinde bir yıl içinde TOKİ olarak yeni konutlar yapacağız” açıklaması akıllara İzmirli depremzedeleri getirdi.

yapi.com.tr
İzmir'de Hâlâ Evi Olmayan Depremzedeler Var

İzmir’in Seferihisar açıklarında 30 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen depremin ardından orta ve az hasarlı binalar proje alanlarına dahil edilerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından resen yıkıldı. Yıkımın ardından TOKİ tarafından depremzedelere yapılan konutlar için yapılan kura çekimi sonunda açıkta kalan yurttaşlar yer alıyor.

BirGün’den Berkay Sağol’un haberine göre; TOKİ tarafından depremzedelere yapılan konutların ve dükkânların anahtar teslim töreni 26 Kasım 2021’de 8 hak sahibine sembolik olarak evlerinin anahtarları verildi. Sembolik teslimden sonra depremzedeler aylarca evlerini teslim alamazken, 7 farklı proje alanında yapılan apartmanlarda daire sayısı azaltılarak kura çekimi yapıldığı için depremzedelerin bazıları açıkta kaldı ve hala dairesine kavuşamadı.

Kura çekimlerinden sonra evlerine yerleşen depremzedeler ise dairelerinde elektrik, su tesisatı ve binalardaki su birikintilerine kadar birçok sorun tespit etti. Sorunlu konutların hâlâ eksikleri olmasına rağmen yaklaşık iki yıl içinde oturulabilir hale geldiği belirtildi. Bu konutların depremzedelere ücretsiz şekilde verilmeyeceği öğrenilirken, hak sahiplerinden ne kadar para alınacağı da hâlâ belirsiz.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirde-hala-evi-olmayan-depremzedeler-var_194554.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!