Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir'de Su Faturalarına İiçilmez' Uyarısı Yazılacak

Sağlık Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne üçüncü kez 'arsenikli su' uyarısı yaptı. Bakanlığın uyarıları arasında belediyenin su faturalarına 'şebeke suyu içilmez' ibaresi konması da yer alıyor. Müsteşar Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu imzasıyla hazırlanan ihtar yazısında, İzmir suyunun halk sağlığı açısından kanser riski taşıdığına dikkat çekildi.

Hürriyet Gazetesi
İzmir'de Su Faturalarına İiçilmez' Uyarısı Yazılacak

Sağlık Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne üçüncü kez 'arsenikli su' uyarısı yaptı. Bakanlığın uyarıları arasında belediyenin su faturalarına 'şebeke suyu içilmez' ibaresi konması da yer alıyor. Müsteşar Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu imzasıyla hazırlanan ihtar yazısında, İzmir suyunun halk sağlığı açısından kanser riski taşıdığına dikkat çekildi. Uyarıda, suyun içilebilir değerlere kavuşturulması için belediyeye verilen 3 yıllık sürede herhangi bir düzelme yaşanmadığına vurgu yapıldı. Belediyeye acilen alternatif su kaynakları temin etme çağrısında bulunan bakanlık, mevcut suyun bir an önce arıtılarak arsenik miktarının düşürülmesini istedi. Bu süre zarfında evlerdeki musluklardan su içilmemesi uyarısında bulunan bakanlık, belediyeden su faturalarına 'Şebeke suyu, içme ve yemek hazırlama amacıyla kullanılmamalıdır.' yazmasını istedi. İzmirlilerin sıkça kullandığı otobüs durakları gibi alanlara suyun içilemezliği yönünde afişler asılması talimatı verildi. Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, suyun içilemez olduğunu belirtmişti.

Sağlık Bakanlığı, bor ve arsenik miktarı insan sağlığını tehdit eder boyutlarda olan İzmir suyu hakkında yeni bir rapor daha hazırladı. Suyun tüketime sunulduğu 50 noktadan numune alınarak yapılan analizler, İzmir suyunun içme ve yemek yapmada kullanılamayacağını ortaya koydu. Sudaki arsenik ve borun kanser yaptığına dikkat çeken bakanlık, belediyenin suyu arıtmak için istediği ikinci üç yıllık sürenin uygun olmadığı kararına vardı. Belediyeye sağlıksız suyun kullanımının sınırlandırılması görevi yüklendi.

Bakanlık, bu çerçevede yerel yönetimin 9 tedbir almasını istedi. Su faturalarına 'Şebeke suyu, içme ve yemek hazırlama amacıyla kullanılmamalıdır' uyarısının yazılması şartı getirildi. Faturalardaki yazıların dikkat çekici ve rahat okunabilir olmasını isteyen bakanlık, Konak Meydanı gibi kalabalık yerlere suyun içilemez olduğuna yönelik bilgiler asılması talimatı verdi. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi acilen suyu içilebilir hale getirecek arıtma tesisleri kuracak. İnsan sağlığını tehdit eden su hakkında İl Sağlık Müdürlüğü'ne de görevler yüklendi. Haftada bir sudan numuneler alınıp değerler hakkında vatandaş bilgilendirilecek.

Arsenik düzeyinin yüksek olduğu yerler:

Çiğli, Karşıyaka, Bostanlı, Mavişehir, Egekent-2, Bayraklı, Bornova.

Bor düzeyinin yüksek olduğu yerler:

Güzelbahçe, Menderes, Narlıdere, şehir merkezi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirde-su-faturalarina-iicilmez-uyarisi-yazilacak_62562.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!