Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir’deki Asansörlerin Yüzde 74’ü Güvenli Değil

Uzman mühendislerin incelemelerine göre İzmir’de 2009-2010 yılları arasında denetimi yapılan asansörlerin yüzde 74’üne “Eksik ve hataların giderilmesine dek kullanılması sakıncalıdır” anlamına gelen kırmızı etiket yapıştırıldı.

Milliyet Ege
İzmir’deki Asansörlerin Yüzde 74’ü Güvenli Değil

Uzman mühendislerin incelemelerine göre İzmir’de 2009-2010 yılları arasında denetimi yapılan asansörlerin yüzde 74’üne “Eksik ve hataların giderilmesine dek kullanılması sakıncalıdır” anlamına gelen kırmızı etiket yapıştırıldı

Elektrik ve makina mühendisleri, ilk olarak 1996’da İzmir’den başlattıkları asansör güvenliği çalışmaları kapsamındaki denetimlerine 2009-2010 yıllarında da devam etti. İki yılda Bornova ve Narlıdere’de yapılan 2 bin 862 asansör kontrolünde can güvenliği açısından 20 maddeyi karşılamayan 2 bin 125 asansör “kırmızı etiket” aldı.

Kurallara uygun asansör sayısı 588

Kontrollerde bu 20 madde dışındaki şartları yerine getiren ve acilen bakım gerektiren 149 asansör bulunurken, her yönden uygun asansör ise 588’de kaldı. Böylece kullanılan asansörlerden dörtte üçünün güvensiz olduğu ortaya çıktı. Makina ve Elektrik Mühendisleri Odalarının yetkilileri, yasal olarak zorunlu olan asansörlerin yıllık denetimleri için şu anda İzmir’de Karabağlar, Gaziemir, Bayraklı, Karşıyaka, Narlıdere, Balçova, Urla ilçe belediyeleri ve Manisa Belediyesi ile protokol imzalandığını belirtti. 2011 sonuna kadar 15 bin asansörde kontrolu hedeflediklerini anlatan yetkililer, çalışmaları 12 elektrik-elektronik ve 24 makina mühendisinin sürdürdüğü bilgisini verdi.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirdeki-asansorlerin-yuzde-74u-guvenli-degil_83934.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!