Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İzmir'deki TRT Blokları Yıkılıyor!

İzmir'in Konak ilçesi Kahramanlar semtinde, 26 yıldır atıl halde bekleyen TRT blokları yıkılıyor. Yıkım işlemlerinin ardından boş kalan 13 bin metrekarelik alanın yüzde 30'luk bölümü, yeşil alan olarak parka dönüştürülecek.

yapi.com.tr
İzmir'deki TRT Blokları Yıkılıyor!

İzmir'in Konak ilçesi Kahramanlar semtinde, 26 yıldır atıl halde bekleyen TRT blokları yıkılıyor. Yeni Asır'ın haberine göre, yıkım işlemlerinin ardından boş kalan 13 bin metrekarelik alanın yüzde 30'luk bölümü, yeşil alan olarak parka dönüştürülecek. Geri kalan kısım ise imara açılacak.  TOKİ  yetkilileri, TRT bloklarının olduğu alanla ilgili hazırlanan imar planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını açıkladı.

Yıllarca atıl kaldı

TRT binalarının temeli 1987 yılında atıldı. O dönem TRT, 12 milyon lira harcayarak, 13 dönüm arazi üzerine, bin 500 seyirci kapasiteli Türkiye'nin en büyük stüdyosu ile birlikte 30 stüdyolu bir bina yapmaya karar verdi. 1987 yılında temeli atılan proje, sonraki yıllarda kaderine terk edildi. 2000'li yılların başında TRT stüdyo ve blokların yapımından vazgeçti. Bunun üzerine, 2003'te Milli Savunma Bakanlığı devreye girerek, binaları astsubay orduevi yapmak için dönemin parasıyla 11.7 milyon liraya Hazine'den satın aldı. Ancak Bakanlık bu projeden de son anda vazgeçti. TRT'den alınan bloklar, bir çivi dahi çakılmadan yıllarca atıl durumda kaldı. Bloklar son olarak TOKİ'ye devredilmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirdeki-trt-bloklari-yikiliyor_153308.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!