Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir’e Anıt Stat Yapılacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı. Özgener, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na adaylık projesi çerçevesinde İzmir’de inşaa edilmesi planlanan stat hakkında bilgi verdi.

Milliyet EGE
İzmir’e Anıt Stat Yapılacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı. Özgener,  2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na adaylık projesi çerçevesinde İzmir’de inşaa edilmesi planlanan stat hakkında bilgi verdi. Stadı yapacak Arena firmasının çizdiği taslak projeyi tanıtan Özgener, “İzmir’e ‘anıt stat’ özelliğinde bir tesis kazandırılacak. Arena yetkilileri Örnekköy’deki araziyi çok beğendi. İzmir’in 40 bin 500 kişi kapasiteli yeni stadı, kentin tarihi dokusuna da uygun olan amfi şeklinde olacak. Körfez manzaralı stat, şehrin her yerinden görülebilecek” dedi.

UEFA standartlarında düşünülen stadın teknik özelliklerini de anlatıp, kurul üyelerinin sorularını yanıtlayan TFF Başkanı Özgener, “Maliyet, koltuk başına 2000-4500 Euro arasında olacak. Ancak projeye başladığımızda neleri isteyip neleri istemediğimizi ortaya koymalıyız” diye konuştu.

Minimum 81 milyon, maksimum 182 milyon 250 bin Euro tutan maliyetin nasıl karşılanacağı konusunda ise Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuştu.

Kocaoğlu, “Hep beraber yapacağız. Sadece belediye bunu yapamaz. TFF ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ortak hareket edecek” dedi. Özgener de, “Sayın Kocaoğlu haklı. Böyle yüksek maliyetli bir projeye sponsor bulmak zor. İzmir’e üç stat fazla. Kayseri yeni stadı, eski stadın verilmesi karşılığında yaptı. İzmir de eski statların birinden vazgeçebilir” şeklinde konuştu.

‘Stadı sahiplenecek kulüp yok’

Kurul üyelerinden Brightwell Holding Yönetim Kurulu Başkanı, İddaa oyununu Türkiye’ye getiren Alphan Manas’ın, “Bence kral çıplak. Böylesine maliyetli bir stat İzmir’e gerekmiyor. Kulüplerin durumu ortada. Bu stadı sahiplenecek kulüp İzmir’de yok” demesi, salonda soğuk rüzgarlar estirdi. Özgener, “Bu düşünceye üzüldüm. Bugün Kayseri, Konya, Eskişehir, Bursa gibi kentler bu projeye dört elle sarılırken, İzmir geri kalmamalı. Konya ve Eskişehir de bu konuda hızlandı” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmire-anit-stat-yapilacak_74348.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!