Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'İzmir'e Haksızlık Yapılıyor'

Bakanlar Kurulu'nun, baraj su toplama havzası içinde kalan Tüprag Metal ve Madencilik A.Ş. tarafından işletilecek altın madeninin faliyetlerini yürütebilmesi için 'Acele kamulaştırma' kararı alması, Büyükşehir'de şok etkisi yarattı. Aziz Kocaoğlu'nun talimatı ile başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlar olmak üzere, TBMM'de grubu

Yeni Asır Gazetesi



b>İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yarımada ve çevresinde yaşayan yaklaşık 300 bin kişinin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılacak Çamlı Barajı Projesi'ni İZSU Genel Müdürlüğü'nün yatırım programına alarak kaynak ayırdı. Ayrıca bu yıl yapımına başlanması öngörülen Çamlı Barajı için Çevre ve Orman Bakanlığı'na ÇED başvurusunda bulunuldu.

ÇED raporunun sonucu beklenirken Bakanlar Kurulu'nun, baraj su toplama havzası içinde kalan Tüprag Metal ve Madencilik A.Ş. tarafından işletilecek altın madeninin faliyetlerini yürütebilmesi için 'Acele kamulaştırma' kararı alması, Büyükşehir'de şok etkisi yarattı.

Bu arada Büyükşehir'in Çamlı Barajı için Çevre ve Orman Bakanlığı'na yaptığı ÇED başvurusu da olumsuz olarak değerlendirildi.

35 parsel

Üst üste yaşanan gelişmelerin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun talimatı ile başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlar olmak üzere, TBMM'de grubu bulunan tüm siyasi parti genel başkanlarına gönderilmek üzere rapor hazırlandı. Raporda, Çamlı Barajı ile ilgili olarak bugüne kadar yaşanan süreç, bölgede işletilecek altın madeninin kentin içme suyu için yaratacağı risklere dikkat çekilerek bilim adamlarının bugüne kadar hazırladığı raporlara da yer verildi.

Ankara'ya gönderilen raporun sonuç bölümünde ise gelinen son durumla ilgili olarak çarpıcı açıklamalara yer aldı. Bakanlar Kurulu'nun aldığı acele kamulaştırma kararıyla, halkın ihtiyacı olan suyun yerine altının tercih edildiğine dikkat çekildi. Raporda, "21.5 milyon metreküplük aktif su hacmiyle yarımada bölgesine hizmet sunabilecek Çamlı Barajı için Çevre ve Orman Bakanlığı'nca verilen olumsuz ÇED kararı ve Tüprag Metal Madencilik A.Ş. için acilen çıkartılan 35 adet parselin kamulaştırma kararı, İzmir halkına yapılan en büyük haksızlıktır" denildi.

Raporda, acele kamulaştırma kararı ile Tüprag Metal ve Madencilik A.Ş. yararına olan yasal, bürokratik sürecin devlet eliyle hızla tamamlandığına dikkat çekildi. Ayrıca, turizm, tarım ve yöre yerleşimleri için gerekli olan temiz içme, kullanma ve sulama suyu ihtiyacının mevcut yarımada kaynaklarından bugün için yeterli miktarda sağlanamadığının da altı çizildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmire-haksizlik-yapiliyor_58869.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!