Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir’e İkinci Kuş Cenneti

İzmir’de İnciraltı Kent Ormanı’ndaki bölgeye yapılacak 2. kuş cenneti için bölgeye tatlı su kaynağı bağlandı. Yeni kuş cenneti için hazırlanan koruma planı çerçevesinde, kuşların rahatsız edilmemesi amacıyla bölgenin tellerle çevrilmesi planlanıyor.

NTV
İzmir’e İkinci Kuş Cenneti

zmir’de İnciraltı Kent Ormanı’ndaki bölgeye yapılacak 2. kuş cenneti için bölgeye tatlı su kaynağı bağlandı. Yeni kuş cenneti için hazırlanan koruma planı çerçevesinde, kuşların rahatsız edilmemesi amacıyla bölgenin tellerle çevrilmesi planlanıyor.

Balçova’da bulunan İnciraltı Kent Ormanı’nın yakınında bulunan lagüne yeni bir kuş cenneti kurma çalışmaları başladı.
Kuş cennetinin oluşturulacağı İnciraltı bölgesinde 622 bin metrekarelik alan plan çerçevesinde yeşillendiriliyor. Bölgede bulunan lagüne, çevre düzenlemesi yapılarak tatlı su veriliyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Onların beslenmesini ve hayatlarını sürdürmesi için tatlı suyla deniz suyunun karıştığı bir ortamın oluşması gerekiyordu. Yolun ve dolgunun yapımı sırasında tatlı suyla irtibatı kesilmiş. İnciraltı Kent Ormanı’nın yapımı sırasında İZSU bir çalışma yaptı. Yağmurlar nedeniyle gelen tatlı suyun yatağını düzelttik. Dolayısıyla ordaki canlanma artarak devam edecek” dedi.

Büyükşehir belediye yetkilileri, flamingo, balıkçıl, martı ve diğer kuş türlerinin barınması için bölgede koruma planı hazırladı.

Kocaoğlu, “Kuşların rahat etmesi ve çevreden etkilenmemeleri için hem bitki örtüsüyle çalılarla hem de tel örgüyle bir kısmını lagünü izleyebilecek ancak kuşları rahatsız etmeyecek tedbir aldık” dedi.

İnciraltı Kent Ormanı’nda, yeşillendirme çalışmaları kapsamında yaklaşık 40 bin ağaç dikildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmire-ikinci-kus-cenneti_49430.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!