Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir'e Oyuncak Müzesi

Konak Belediyesi İzmir’de ilk Oyun ve Oyuncak Müzesi hazırlıklarını tamamladı. Bağış yapan vatandaşlardan gelen yüzlerce oyuncağın ayırımını yapmak için toplanan danışma kurulu sergilenecek oyuncakları belirliyor.

Hürriyet Gazetesi
İzmir'e Oyuncak Müzesi

onak Belediyesi İzmir’de ilk Oyun ve Oyuncak Müzesi hazırlıklarını tamamladı. Bağış yapan vatandaşlardan gelen yüzlerce oyuncağın ayırımını yapmak için toplanan danışma kurulu sergilenecek oyuncakları belirliyor.

Uluslararası ses

Dünyaca ünlü seramik sanatçısı Ümran Baradan’ın bağışladığı Varyant’ta yer alan müzede Türk çocuklarının oynadığı oyuncakların sergileneceğini açıklayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir’in bu müzeyle uluslararası alanda sesini duyuracağını söyledi.

Önümüzdeki günlerde hizmete girecek Oyun ve Oyuncak Müzesi için bağışlanan oyuncak seçiminde sanat tarihçileri, eğitimciler, çocuk oyuncakları konusunda uzmanlardan ve koleksiyonerlerden oluşan danışma kurulu üyelerinin çalışması ise sürüyor.

Bağışlardan gelen tahta arabalar, küçük askerler, minyatür at, araba, gemiler, topaçlar, yoyolar, 60’lı yıllardan kalma bebekler, müzenin vitrinlerini süsleyecek.

Heykeller olacak

Müze konseptine uygun olarak oyuncak tarihine göre Türk çocuklarının oynadığı oyuncaklar ön planda olmak üzere oyuncakların belirlendiğini vurgulayan Başkan Tartan, müzenin bahçesinde Şirinler, Tom ve Jerry, Mickey Mouse, Tweety, Buggs Bunny, Keloğlan, Pinokyo ile Nasrettin Hoca gibi masal kahramanlarının büyük boy heykellerinin yer alacağını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmire-oyuncak-muzesi_74196.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!