Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir’e Yeni Fuar Alanı Müjdesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’i fuarlar kenti yapmaya kararlı olduklarını belirterek, yaklaşık 300 dönümlük yeni fuar alanının kurulacağı yerin belirlendiğini açıkladı.

İzmir Belediyesi
İzmir’e Yeni Fuar Alanı Müjdesi

üyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’i fuarlar kenti yapmaya kararlı olduklarını belirterek, yaklaşık 300 dönümlük yeni fuar alanının kurulacağı yerin belirlendiğini açıkladı. Kocaoğlu, 37 meslek odası ile görüş birliği sağlanarak belirlenen yeni fuar alının Uzundere’de olduğunu belirterek, İzmir’e, uluslararası standartlarda bir fuar alanı kazandırılacağını söyledi. Başkan Kocaoğlu, “Böylece, (İzmir fuarlar kenti olmalıdır) vizyonu yönünde önemli bir adım atılmış olacak” dedi.

17. Mayıs 2005 Salı günü Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdiği basın toplantısı ile, yeni fuar alanı yerini açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 1 Nisan 2004’te Mermer ve Doğaltaş Teknolojileri Fuarı ile açılan Kültürpark’taki yeni İzmir Fuar Alanı’nın, yetersiz olduğunun ortaya çıktığına dikkat çekti.

Kültürpark’taki Yeni Fuar Alanı’nda, bugüne kadar çeşitli zorluklar yaşandığını belirten Kocaoğlu, “Göreve geldiğimiz günden beri fuar yeri arayışlarımızı sürdürdük. İzmir’in fuarlar kenti olabilmesi, düzenlediği fuarları dünya fuarlarındaki gelişmeye paralel olarak sürdürülebilmesi için mutlaka dünya ölçeğinde bir fuar alanına ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak, ulaşım, şehre uzaklık yakınlık, konaklama yerlerine yakınlık-uzaklık gibi çok çeşitli kriterleri değerlendirerek bir fuar alanı yeri tespit ettik. Bu alan, ulaşımı kolay ve arazinin bir bölümü de Ege Serbest Bölgesi sınırları içinde bulunuyor. Alanın büyüklüğü 280-300 dönüm aralığında. Bu fuar alanı yerini, meslek odaları temsilcileri ile toplantılar yaparak tartıştık, genel mutabakata vardık ve sonra da kamuoyuyla paylaşmak ihtiyacı duyduk. Bu meslek odalarımızla yaptığımız iki grup toplantıda seçtiğimiz fuar alanına hiçbir itiraz gelmemiştir ve tam bir mutabakat sağlanmıştır” dedi.

Meslek odaları ile toplantıların bir ay önce yapıldığını ancak konunun kamuoyuna duyurulmaması kararı aldıklarını bildiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu ortak karara tüm meslek odalarımızın yöneticileri uydu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu tutum da, tüm kurum ve kuruluşlarımızın gerektiğinde birlik ve beraberlik içinde hareket edebildiğini gösterdi. Bu da İzmir’de birlik-beraberlik içinde büyük projeleri, organizasyonları gerçekleştirebileceğimizin bir göstergesidir sanırım. Bu birlik ve beraberlik içinde hareket etme tavrı, İzmir’i ayağa kaldırma, geleceğe taşıma konusunda umut verici bir durumdur ve benim belediye başkanı olduğum günden bu tarafa son dönemde en çok umutlandıran olaylardan bir tanesidir. Katılımcı arkadaşlara hem fuar alanına destek verdikleri için hem de çok içtenlikli birlik beraberlik içinde davrandıkları için huzurunuzda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ŞİRKET KURULACAK

Yeni fuar alanının kurulması ve işletilmesi için, İZFAŞ’tan ayrı, meslek odaları ve girişimcilerin katılımı ile bir şirket kuracaklarını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu kurulacak yeni şirkete ortak olacak ama çoğunluk hissesine sahip olmayacak. Belirlenen arazinin bir bölümünün sınırları içinde bulunduğu Ege Serbest Bölesi ile bu konuda mutabıkız. İzmir Ticaret Odası ve diğer kurumlarımız da iştirak edecekler. Şu anda değerlendirme aşamasındalar. Bugünden itibaren bütün odalarımıza, yatırım yapabilecek sanayicilerimize, fuarın etkinliklerinden işinin gelişmesini sağlayan ve sağlamaya devam edecek olan iş adamlarımıza varıncaya kadar tüm İzmirlilerin bu fuar oluşumuna maddi-manevi destek vermesini ve hisse almasını diliyoruz.”

NASIL VE NELER OLACAK ?

* Bir bölümü Ege Serbest Bölgesi sınırları içinde bulunan 280-300 dönüm aralığında büyüklüğe sahip yeni fuar alanının, Üçkuyular’dan çevre yoluna girip Uzundere ya da Olimpiyat Köyü kavşağını geçtikten sonra gelinen menfezin sağında 15-200 metre içeride bulunuyor. Kurulacak fuar alanına ulaşım için Çevre Yolu’na bir kavşak yapılacak.

* Gerekli istimlaklar Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak ve istimlak bedelleri kurulacak şirkete ayni sermaye olarak konulacak.

* Fuar alanı için hazırlanacak projeler de kamuoyu ile tartışılacak.

* Yeni Fuar Alanı, 160 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.

Ancak ilk etapta 50-60 metrekare kapalı alana sahip bir fuar alanı inşa edilecek ve süreç içinde geliştirilecek.

Kurulacak şirketin omurgası, İzmirli kurum ve kuruluşlardan oluşacak ancak, fuar organizasyonları yapan yabancı kuruluşlar da ortak olabilecek.

* Kültürpark’taki fuar alanı halka yönelik her türlü fuar ve tanıtım etkinliğinde işlevini sürdürecek. Kültürpark’taki fuar alanına sığmayan ihtisas fuarları yeni fuar alanında yapılacak.

* İzmir, aynı zamanda 4-5 fuar birden yapabilme olanağına kavuşacak.

* Geliştirilen ihtisas fuarları sayesinde dünyanın büyük sanayi kuruluşları İzmir’e gelerek ürünlerini sergileyecek.

* Yeni fuar alanında; düzenlenecek fuarlar esnasında toplantı ve söyleşilerin yapılabileceği salonların olacak.

* Dinlenme mekanları ve otopark bulunacak.

Yeni fuar alanı ile birlikte, “İzmir fuarlar kenti olmalıdır” vizyonuna bir adım daha yaklaşılmış olacak.

BELEDİYE ŞİRKETLERİ HALKA AÇILABİLİR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, basın toplantısında bir soru üzerine belediye şirketlerinin halka açılabileceğini söyledi. Kocaoğlu, “Görev zararı olmayan belediye şirketlerini halka açmayı planlıyoruz” dedi.

İZULAŞ ve ESHOT gibi kuruluş ve kurumların İzmirlilere toplu ulaşım hizmeti sunduğunu hatırlatan Kocaoğlu, “Bu kuruluşlara kar ettirmeniz mümkün değildir. Ancak, İBB’nin görev zararı olan şirketlerinin 2005 yılındaki zararlarında çok büyük azalma olacak. 2006’da da bu şirketler büyük oranda zarar etmeyecektir” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmire-yeni-fuar-alani-mujdesi_27390.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!