Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir’in En Pahalı Arsaları Konak’ta

Emlak vergilerinin belirlenmesinde geçerli olacak metrekare birim fiyatlarında yüksek oranlarda artış yapıldı. Belediyeler tarafından her dört yılda bir yenilenen verilere göre, Konak Belediyesi’ne bağlı Akdeniz ve Alsancak mahallelerinde çoğu metrekare başına bin TL’den başlayan arsa değerleri 4 bin 76 TL’ye kadar çıktı.

Milliyet EGE
İzmir’in En Pahalı Arsaları Konak’ta

Yeni yıldan itibaren emlak vergisinde geçerli olacak metrekare birim değerler belirlendi. Bazı bölgelerde dört katı bulan artış oldu. Zamlardan vatandaşların, emlakçıların ve inşaat sektörünün olumsuz etkileneceğine dikkat çekildi. Emlak vergilerinin belirlenmesinde geçerli olacak metrekare birim fiyatlarında yüksek oranlarda artış yapıldı. Belediyeler tarafından her dört yılda bir yenilenen verilere göre, Konak Belediyesi’ne bağlı Akdeniz ve Alsancak mahallelerinde çoğu metrekare başına bin TL’den başlayan arsa değerleri 4 bin 76 TL’ye kadar çıktı.

Barbaros, Çankaya, Göztepe, Güzelyalı, Konak, M. Ali Akman, Mithatpaşa, Turgutreis ve Yeşiltepe mahallelerinde de 4 bin 76 TL’lik arsa değerleri belirlendi. Gecekonduların yoğun olduğu Boğaziçi, Kadifekale ve Ballıkuyu’da ise metrekare birim fiyatlarında en çok 100 TL’lik değer tespiti yapıldı. Konak’tan sonra yüksek emlak vergilerinin yoğunlukta olduğu Karşıyaka ilçesinde, Mavişehir Mahallesi metrekare başına 2 bin 870 TL’lik değerle ilçenin en pahalı yeri oldu.

Arsa spekülatörlerine karşı yerel yönetimlerin sık sık uyarı yaptığı Balçova’daki Bahçelerarası ve İnciraltı mahallelerinde de en çok 2 bin 500 TL’lik arsa değeri belirlenmekle birlikte, birçoğunun davalık olduğu için bu rakamların henüz kesinleşmediği öğrenildi. Bornova’da bin TL’nin üstünde arsa rayiç bedeli saptanmazken, köylerinde 7 TL’lik bedele rastlandı. Ortalama 90 ila 200 TL’lik bedellerin ağırlıkta olduğu Buca ilçesinde ise, en pahalı yer metrekare başına 685 TL’lik bedelle Forbes Caddesi oldu.

İzmir Ticaret Odası İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Necip Nasır, “Bu zamlar hem emlak hem inşaat sektörünü hem de vatandaşları etkileyecek. İşsizliğin bu boyutta olduğu bir dönemde, insanlar yaşamlarını güçlükle sürdürebilirken gayrimenkulü olanlar emlak vergilerini ödeyemeyecek duruma gelebilir. Özellikle Balçova, İnciraltı ve Mavişehir’deki artışlar zorluk yaşatabilir” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirin-en-pahali-arsalari-konakta_75421.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!