Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İzmir’in Kıyı Bölgeleri Yenilenecek

“Re-Value” projesi kapsamında Avrupa Komisyonu’ndan 239 bin Euro hibe almaya hak kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin belirlenen kesimlerinde kıyı bölgelerini yenileyecek.

yapi.com.tr
İzmir’in Kıyı Bölgeleri Yenilenecek (Fotoğraf: AA)

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa kıyı şehirlerinde kentsel kalite ve iklimsel sürdürülebilirlik kavramlarına yeniden değer vermeyi amaçlayan “Re-Valueprojesi kapsamında 239 bin 625 Euro hibe bütçesi almaya hak kazandı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Avrupa Komisyonu tarafından alınan kararla İzmir’le birlikte Ålesund (Norveç), Bruges (Belçika), Burgas (Bulgaristan), Rimini (İtalya), Cascais (Portekiz), Constanta (Romanya), Písek (Çek Cumhuriyeti) ve Rijeka (Hırvatistan) kentleri paydaş olarak belirlendi. Proje, 2027 yılına kadar devam edecek.

Re-Value projesi kapsamında İzmir, halkın denizle etkileşimini güçlendirmek için bütünsel tasarım stratejisini genişletecek, kentin belirlenen kesimlerinde doğaya ve kent estetiğine uygun şekilde kıyı bölgelerini yenileyecek.

Ayrıca kentin mirası ve turizmi açısından önemli olan noktalarını birbirine bağlamak için gerekli çalışmalar yapılacak, dijital ekosistem modelleme çözümleri ile kentsel sel riskinin azaltılması için sünger bölge yaklaşımı deneyimlenerek kentin mavi-yeşil altyapıları güçlendirilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirin-kiyi-bolgeleri-yenilenecek_200118.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!