Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İZODER Üyelerini CE İşareti Hakkında Bilgilendirdi

Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) CE İşareti Bilgilendirme Toplantısı için üyeleriyle biraraya geldi.

yapi.com.tr
İZODER Üyelerini CE İşareti Hakkında Bilgilendirdi

b>Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) CE İşareti Bilgilendirme Toplantısı için üyeleriyle biraraya geldi. Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda 01.01.2007. tarihinden itibaren zorunlu olarak uygulamaya koyulacak Yapı Malzemeleri Yönetmeliği, yönetmelik kapsamında iç pazara sunulan yaklaşık 290 ürünün taşıması gereken CE İşareti, CE işaretini taşımak zorunda olan ürünlerin neler olduğu, CE işaretinin nasıl alınacağı ve mevcut durum konuşuldu.

CE işareti nasıl alınır?
CE işaretini almak için yapılması gerekenlerin anlatıldığı toplantıda şöyle denildi;
“Düşük riskli olduğu kabul edilen ürün grupları için direktifin temel gereklerine uygunluk, üreticinin kendisi tarafından ya kendi test imkanları ya da başka herhangi bir kuruluşun imkanlarının kullanılmasıyla doğrulanabilmekte ve bu ürünler hakkında üreticinin düzenleyeceği uygunluk beyanı ile CE işareti üretici tarafından ürüne iliştirilmektedir.
Yüksek riskli olduğu kabul edilen ürünlerin ise mutlaka AT Resmi Gazetesi’nde adı yayımlanmış yetkili test ve belgelendirme kuruluşları tarafından doğrulanması gerekmektedir. Onaylanmış kuruluşun bu incelemesine istinaden, üretici CE işaretini ürününe iliştirmektedir.”

Mevcut durum
Toplantıda, sektörün beş temel sorunu; “Üreticilerin belli bir bölümünde Fabrika Üretim Kontrolü’ne dair bir Kalite Yönetim Sistemi’nin bulunmaması, Mavcut ısı ve su yalıtım mazemeleri üreten kuruluşların teknik şartnamelerde tanımlanan deneyleri gerçekleştireceği test altyapısındaki eksiklikler, yalıtım malzemeleri ve su buharı geçişinin kontrol edilmesinde kullanılan su yalıtım örtülerine yönelik Onaylanmış Test Laboratuvarları ve bunlara yönelik Fabrika Üretim Kontrolü Belgelendirme Kuruluşu’nun bulunmaması ve Piyasa Denetimi ve Gözetimi amacıyla bakanlığın kullanacağı test altyapısının yalıtım ürünlerini kapsamaması ve CE belgesi için sürenin çok kısa olması” olarak sıralandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izoder-uyelerini-ce-isareti-hakkinda-bilgilendirdi_50590.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!