Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İZODER'den Yalıtım Sektöründe Yeterliliğe Dayalı Belgelendirme Projesi

Ülkemiz yalıtım sektörünün önde gelen üretici, satıcı ve uygulayıcı firmalarını bünyesinde toplayan Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER), Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 'Yalıtım Sektöründe Yeterliliğe Dayalı Belgelendirme' projesiyle istihdamı önemli ölçüde etkileyecek bir projeye imza atıyor.

yapi.com.tr
İZODER'den Yalıtım Sektöründe Yeterliliğe Dayalı Belgelendirme Projesi

Ülkemiz yalıtım sektörünün önde gelen üretici, satıcı ve uygulayıcı firmalarını bünyesinde toplayan Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER), Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 'Yalıtım Sektöründe Yeterliliğe Dayalı Belgelendirme' projesiyle istihdamı önemli ölçüde etkileyecek bir projeye imza atıyor. Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, herhangi mesleki eğitime tabi tutulmamış ve geçerli bir yeterlilik belgesine sahip olmayan niteliksiz elemanların uygulamaları sonuncunda, ülke ekonomisinin önemli kayıplara uğradığını söyledi.

Erdoğan, istihdamı önemli ölçüde etkileyecek bir projeye imza attıklarını ve projeyle nitelikli eleman ihtiyacının karşılanacağını söyleyen Ferdi Erdoğan, “Sektör bütününde geçerli olacak ortak bir meslek standardına göre bir yeterlilik hazırlanacak ve yeterliliğe dayalı sınav ve belgelendirme sistemi oluşturulacaktır. Böylece sektörde herkesin eşit bir şekilde sınanması mümkün olacak ayrıca sektörün en büyük sorunu olan, nitelikli eleman ihtiyacı da karşılanmış olacaktır” dedi.



İZODER tarafından yapılan sektör araştırmasına göre, Türkiye’de bulunan 18 milyon konutun yüzde 90’ı yalıtımsız. Bu nedenle ülkenin enerji kaybı 2009 yılı itibarı ile her yıl için 10 milyar TL. Yapılan araştırmalar, enerji kaybının büyük bir bölümünün binalardaki yalıtımsızlıktan ve yetersiz yalıtımdan kaynaklandığını gösteriyor. Ortaya çıkan sorunların yüzde 30'u yanlış malzeme, yüzde 70'i ise yanlış uygulamalardan kaynaklanıyor.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/izoderden-yalitim-sektorunde-yeterlilige-dayali-belgelendirme-projesi_87874.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!