Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Jack Lang, İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nı Ziyaret Etti

Avrupa Kültür Başkenti Programı'nı başlatan Fransa Eski Kültür ve Eğitim Bakanı, Fransa Cumhurbaşkanı Danışmanı Jack Lang, programın 25. yılı vesilesiyle 26 Mayıs Çarşamba günü İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nı ziyaret etti. Jack Lang’a İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çalışmaları hakkında bir sunum yapıldı.

yapi.com.tr
Jack Lang, İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nı Ziyaret Etti

Avrupa Kültür Başkenti Programı'nı başlatan Fransa Eski Kültür ve Eğitim Bakanı, Fransa Cumhurbaşkanı Danışmanı Jack Lang, programın 25. yılı vesilesiyle 26 Mayıs Çarşamba günü İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nı ziyaret etti. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Danışma Kurulu Başkanı Hüsamettin Kavi’nin ev sahipliğinde, Yürütme Kurulu Üyeleri Korhan Gümüş ve Vecdi Sayar, Danışman Cengiz Aktar, ilgili Direktör ve Yönetmenlerin katıldığı toplantıda, Jack Lang’a İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çalışmaları hakkında sunum yapıldı. 

Lang, İstanbul'da Avrupa Kültür Başkenti girişiminin bağımsız kurumlar tarafından gerçekleştirilmesinin önemli bir gösterge olduğunu vurgulayarak, kültür ve sanat hayatıyla ilgili kamusal faaliyetlere, resmi yapılar tarafından öncülük edilmesinin doğru sonuçlar doğurmayacağına inandığını ifade etti. Bu çerçevede İstanbul'un Avrupa Kültür Başkentliği sürecinde, sivil toplum ve kültür kurumlarının harekete geçmiş olması ile merkezi yönetimlerin bu çalışmaları desteklemesinin, çok olumlu bir örnek olduğuna dikkat çeken Jack Lang,  bağımsız toplum girişimlerinin gerçekleştirmiş oldukları bu yönetişim örneğinin, bir kere başladı mı sürdürülebilir olacağını ve kent halkı için yaratacağı fırsatlar nedeniyle bir daha sonlandırılamayacağını belirterek, günümüzdeki bu olumlu örnekler karşısında resmi kurumların kültür ve sanat işlerine müdahil olmalarının, artık kabul edilebilir bir şey olmadığını sözlerine ekledi.

Eski Bakan Jack Lang’i, Ajans’ta konuk etmekten duydukları memnuniyeti ifade eden İstanbul 2010 Danışma Kurulu Başkanı Hüsamettin Kavi, Türkiye'de ilk defa kamuyla STK'ların ve özel sektörün bir kamusal projede birlikte çalışma deneyimi yaşadıklarını belirtti. Bu deneyimden herkesin öğrenecekleri konular olduğunu söyleyen Kavi, Avrupa Kültür Başkenti programının 25. yılında, İstanbul'un programa katılmış olmasından duyulan memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra, toplantıya katılan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı yöneticilerince, Ajans’ın Direktörlük ve Yönetmenliklerince sürdürülmekte olan projelerden örnekler verildi. Ajans çalışma programı kapsamındaki proje ve etkinlikler hakkında sunum yapıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/jack-lang-istanbul-avrupa-kultur-baskenti-ajansini-ziyaret-etti_79802.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!