Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü, Arkeoloji Çalışmalarının Üssü Olacak

Temeli önceki gün Japon Prens Tomohito Mikasa ile Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu tarafından atılan Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü’nün, uluslar

zaman



emeli önceki gün Japon Prens Tomohito Mikasa ile Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu tarafından atılan Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü’nün, uluslararası bir bilim merkezi olması planlanıyor.

Kırşehir’in Kaman ilçesine bağlı Çağırkan beldesindeki Kalehöyük kazı alanı yakınında temeli atılan Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü’nün gelecek yıl tamamlanacağı belirtildi. Enstitüde, arkeolojik kazı ve yüzey araştırmalarının yürütülmesi ve kazı çalışmalarından elde edilen eserin incelenmesi planlanıyor.

Enstitünün temel atma töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, “1986’da Prens Mikasa’nın kazı ekipleri tarafından Kalehöyük’te başlatılan çalışmaların, Türk—Japon dostluğunu pekiştireceğine inanıyorum. Kalehöyük’te başlayan kazılar, Japon halkının uygarlık bilincine gösterdiği duyarlılığın bir işaretidir. Prens Mikasa ve ailesi tarafından gösterilen ilgi, Japon toplumunun yüksek kültürünün de açık göstergesidir. Bilime gösterdikleri bu ilgi ve himaye, dünyaya örnek olacak düzeydedir.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Kurulacak enstitü sayesinde birçok alanda sürdürülen Türk—Japon ilişkilerinin akademik kulvara da kayacağını dile getiren Prens Tomohito Mikasa ise, “Kalehöyük’te 1986’da başladığımız çalışmalar, Prof. Dr. Tahsin Özgüç ve eşi Prof. Dr. Nimet Özgüç’ün katkılarıyla sürdürülüyor.

Kazılar her yıl çeşitli ülkelerden arkeologların katılımı ve yöre halkının yardımlarıyla devam ettiriliyor. Elde edilen bulgular seminer ve sempozyumlarla duyuruluyor. Türkiye, eski uygarlıkların parlak bir buluşma noktasındadır.” dedi.

Prens Mikasa’nın konferanslarından elde edilen gelirlerle tamamlanması planlanan enstitüde, arkeoloji, antropoloji, zooarkeoloji, arkeobotanik, jeoloji ve konservasyon alanlarında kurslar, sempozyumlar ve konferanslar düzenleneceği ifade edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/japon-anadolu-arkeoloji-enstitusu-arkeoloji-calismalarinin-ussu-olacak_14780.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!