Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Japonya'nın Yeniden İnşası Büyümeyi Tetikledi

Japonya ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde, bir önceki üç aya kıyasla yüzde 1,0 oranında büyüdüğü açıklandı. Büyüme oranı, geçen yılki deprem ve tsunami felaketlerinin ardından yeniden inşaya aktarılan kamu harcamalarına bağlanıyor.

yapi.com.tr
Japonya'nın Yeniden İnşası Büyümeyi Tetikledi

Japonya ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde, bir önceki üç aya kıyasla yüzde 1,0 oranında büyüdüğü açıklandı. Büyüme oranı, geçen yılki deprem ve tsunami felaketlerinin ardından yeniden inşaya aktarılan kamu harcamalarına bağlanıyor. BBC Türkçe'nin haberine göre Japon hükümeti, bu son verilerin yıllık büyüme oranı olarak yüzde 4,1'e tekabül ettiğini söylüyor. Özel sektörde tüketimin artışının da ekonomik büyümeyi canlandırdığı düşünülüyor.

Ancak gözlemciler ABD, Avrupa ve Çin ekonomilerinde büyümenin yavaşladığı bir dönemde, Japonya'dan gelen olumlu rakamların nasıl bir çizgide ilerleyeceğinin temkinli olmayı gerektirdiğini söylüyorlar. Tokyo'da bulunan Norinçukin Araştırma Enstitüsü'nden Takeşi Minami, ''Bu veriler ekonominin geleceği konusundaki tahminleri değiştirmiyor.'' dedi. Takeşi Minami, tüketimin güçlenmesine karşın, ufukta istikrarlı bir ekonomik canlanmanın olup olmadığını ihracattaki hareketlenmenin belirleyeceğini kaydediyor.

Japonya'da hükümet deprem ve tsunami felaketlerinden sonra yeniden inşaat çalışmalarına yaklaşık 250 milyar dolar harcamayı vaadetti. Yılın ilk çeyreğindeki büyümenin kamu harcamalarından kaynaklandığının altını çizen Itoçu Ekonomik Araştırma Enstitüsü analisti Yoşimasa Maruyama da ''Bu veriler Japon ekonomisinin gerçek gücünü yansıtmıyor.'' yorumunda bulundu.

ETİKETLER: ekonomi dünyadan
http://www.yapi.com.tr/haberler/japonyanin-yeniden-insasi-buyumeyi-tetikledi_91851.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!