Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Jet-10 Araba Yarışa Hazır

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin çalışmaları ve Balıkesir Genç İşadamları Derneği’nin (BAGİAD) katkılarıyla hazırlanan ve "Jet-10" adı verilen güneş arabası tanıtıldı.

Hürriyet Gazetesi
Jet-10 Araba Yarışa Hazır

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin çalışmaları ve Balıkesir Genç İşadamları Derneği’nin (BAGİAD) katkılarıyla hazırlanan ve ’Jet-10’ adı verilen güneş arabası tanıtıldı.

BAGİAD Başkanı Fahri Ermişler, "Malzeme ve işçilik desteği verdik. Amacımız üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek. BAGİAD olarak beklentimiz yok. Tek isteğimiz bu gibi etkinliklerin gelişmesi, sayılarının artması, ülkemizin sanayisinin gelişmesi, dışa bağımlılığın azaltılması. Balıkesir’de bu gibi çalışmaların sayısının artmasını istiyoruz. Gençler birbirine, biz de onlara güveniyoruz" dedi.

Kulübün ilk projesi

BAÜ Proje Kulübü Takım Kaptanı Yılmaz Yener güneş arabasının, 2007 yılında kurulan kulübün geliştirdiği ilk proje olduğunu söyledi. Yener, TÜBİTAK tarafından ağustos ayında gerçekleştirilecek 'Formula-G' yarışına katılacaklarını açıkladı. Yener, "Geçen yıl da başvurmuştuk. Ancak teknik kontrolleri kaçırınca sadece kortejde yer almıştık. Bu yıl arabayı daha da geliştirdik, iddialıyız" dedi.

BAÜ Proje Kulübü, Yılmaz Yener, Hakan Baştan, Uğur Kemiklioğlu, Başar Ersegün Çelik, Onurcan Aslan, Gökhan Gültekin, Ersan Yıldız, Nevşen Ceren Oluk, Kemal Doğan, Güneş Sezer, Can Uludağ, Recep Arda, Cihad Kaya isimlerinden oluşuyor. Akademik danışmanlığı Prof. Berdi Yüksel ve Prof. Mustafa Güneş yürütüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/jet-10-araba-yarisa-hazir_69598.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!