Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

JPMorgan, Türkiye Büyüme Tahminini Düşürdü

JPMorgan, Türkiye için büyüme tahminini 2016 için yüzde 2.8'den yüzde 2.5'e, 2017 için yüzde 2.8'den yüzde 2.6'ya revize etti.

yapi.com.tr
JPMorgan, Türkiye Büyüme Tahminini Düşürdü

TÜİK tarafından dün açıklanan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) 2016 yılının üçüncü çeyreğinde başta darbe girişimi ve terör olayları olmak üzere küresel ticarette zayıflama,gelişmekte olan ülkelere yönelik sermaye akımlarında azalma ve jeopolitik gerginlikler ile önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1.8 daraldı. Öte yandan yapılan baz yılı değişikliğiyle birlikte 2009 yeni dönem olarak alındı ve ekonominin büyüklüğü kişi başına milli gelir hem dolar hem TL bazında yüzde 20 civarında artmış oldu. Reuters'in haberine göre, 2015 GSYH'sı dolar bazında yaklaşık 720 milyar dolardan 861 milyar dolara yükselmiş oldu.

JPMorgan raporunda üçüncü çeyrekte yaşanan daralma sonrası dördüncü çeyrekte bir toparlanma öngörülmesine rağmen 2016 ve 2017 büyüme tahminlerinin aşağı revize edildiği belirtildi.

OVP'de bu yıl için büyüme yüzde 3.2 önümüzdeki yıl için yüzde 4.4 öngörülürken ekonomi yönetimi kısa süre önce güncellenen hedeflere ulaşılamayacağını dile getiriyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/jpmorgan-turkiye-buyume-tahminini-dusurdu_152826.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!