Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kabotaj Bayramında Deniz Dibi Temizliği

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle Deniz Temiz Derneği, Üsküdar Salacak Sahili'nde deniz dibi temizliği yaptı. Temizlik yapan dalgıçlar, ütü, nazar boncuğu, içki şişeleri ve araba lastiği çıkardı.

yapi.com.tr
Kabotaj Bayramında Deniz Dibi Temizliği

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 96'ncı yıldönümü nedeniyle Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) Aktif Balıkadamlar Kulübü Spor Derneği üyesi gönüllü dalgıçların desteğiyle Salacak Sahili'nde deniz dibi temizliği yaptı. Dalgıçlar, farkındalık oluşturmak amacıyla 'Deniz varsa, hayat var' pankartı da açtı. Denizden çıkarılan atıklar arasında ütü, nazar boncuğu, içki şişeleri, araç lastiği dikkat çekti.

DHA’da yer alan habere göre; TURMEPA Dernek Yöneticisi, Çevre Mühendisi Dağhan Mehmet Yazıcı, "Kabotaj Bayramı tüm denizciler gibi, derneğimiz için de çok önemli. Bugün burada deniz dibi temizliği gerçekleştireceğiz. Valiliğimizin görevlendirmesi ve Aktif Balıkadamlar Derneği'nin de desteğiyle gerçekleştiriyoruz. Bugün burada çıkacak atıklar günlük hayatımızda kullandığımız şeyler denizin altına ulaşıyor. Yüzde 80 oranında karadan kaynaklanıyor. Günlük hayatımızda ne kullanıyorsak, onlar denizden çıkıyor. Bugün 3 dalgıcımız, 2 deniz süpürgesiyle çalışacak. Gönüllülerimizle birlikte deniz dibi ve kıyılardan sürekli atık toplama etkinliğimiz oluyor." dedi.

"İlk defa bir ütüye denk geldik"
Aktif Balıkadamlar Kulübü Spor Derneği dalgıçlarından Kaan Döşdemir, "Her sene düzenli olarak bu etkinliği yapıyoruz. Araba lastiğinden, alkol şişelerine kadar denize ait olmayan insan eliyle atılmış bir sürü atık var. Bunların tamamını 15 dakikalık sürede temizlememiz mümkün değil. Bir farkındalık oluşturmak için bu etkinlikleri yapıyoruz. Çok cüzi bir bölümünü görüyorsunuz. İlk defa bir ütüye denk geldik. Bir de araba lastiği çıkardık." diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kabotaj-bayraminda-deniz-dibi-temizligi_191298.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!