Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kaçak Gökdelene Soruşturma Açıldı

Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kiler grubuna ait alışveriş ve konut merkezi inşaatının yapı ruhsatı olmadan başlamasına, 10. kata kadar "tahkimat ruhsatı"yla yükselmesine izin veren görevliler hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

Milliyet Gazetesi
Kaçak Gökdelene Soruşturma Açıldı

âğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kiler grubuna ait alışveriş ve konut merkezi inşaatının yapı ruhsatı olmadan başlamasına, 10. kata kadar "tahkimat ruhsatı"yla yükselmesine izin veren görevliler hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

İmar Müdürü görevden alındı
İmar Müdürü Mesut Işıklı'yı görevden aldığını kaydeden Kılıç, inşaatla ilgili geniş bir soruşturma başlatıldığını da belirtti. Milliyet, dün, AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in ortağı olduğu Kiler grubuna bağlı Biskon AŞ'nin Levent Büyükdere Caddesi üzerinde yaptırdığı dev alışveriş merkezinin yapı ruhsatı olmadığını manşetten duyurmuştu. AKP'li Kılıç da, inşaat yapılmadığını, sadece "zemini güçlendirme" amacıyla verilen tahkimat ruhsatı çerçevesinde çalışıldığını söylemişti.

Milliyet'e teşekkür
Haberimiz üzerine konuyu araştırma gereği duyduklarını belirten Kılıç, "Milliyet'e teşekkür ediyoruz. Belediyede acil bir soruşturma başlatıldı. Gerçek ne, ortaya çıkacak" dedi. Kılıç, arsadaki inşaatın sadece zemin güçlendirme olduğunu savunan İmar İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Kır'la ilgili de soruşturma sonunda bir karara varılacağını söyledi. Kılıç, "Ben tahkimat ruhsatıyla aslında böyle bir inşaat yapılamayacağı uyarılarına karşılık gereğini yapmak istiyorum. Bilirkişilerden yardım alacağız" dedi.

Hemen mühürlenmeli
İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, ruhsat alınmadan yapılan yapının derhal durdurulması ve yıkılması gerektiğini belirterek, "Böyle inşaatın belediye tarafından fark edilmemesi mümkün değil" dedi.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Turan Yıldırım, İmar Kanunu'nun 32. maddesine göre ruhsatsız yapıların derhal durdurulması ve bir ay içinde ruhsat alınamaması durumunda yıkılması gerektiğini, 42. maddesine göre de inşaatın sahibine ya da müteahhidine 1-5 yıl meslekten men cezası verilebileceğini, ayrıca para cezasının öngörüldüğünü söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kacak-gokdelene-sorusturma-acildi_48399.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!