Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kaçak Yapıya Paydos

Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnşaat Sektör Kurulu’nun İskenderun’da düzenlediği toplantıda açıklamalarda bulundu.

Milliyet Gazetesi
1 Kaçak Yapıya Paydos

Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnşaat Sektör Kurulu’nun İskenderun’da düzenlediği toplantıda açıklamalarda bulundu

Kaçak yapılaşmaya ve inşaat sektörüne 2012’de yürürlüğe girecek uygulamayla yeni bir düzenleme getireceklerini vurgulayan Demir, “Kaçak yapı diye bir kavram artık kalmayacak. Ruhsat, proje ve eklerine yapı yapma kavramı tamamen kalkacak. Poje dışı olarak sonradan yapılan ‘asma kat’ ve ‘çatı kat’ gibi eklemelere izin verilmeyecek. 30 daireye ruhsat verildiyse, 30’u yapılacak. Bunun üstüne 10 kaçak kondurma dönemi bitti. Kısa sürede zengin olma, fakirin sırtından para kazanma dönemi bitti” dedi.

Borcu olan müteahhit iş yapamayacak

Demir ayrıca, yeni düzenlemeyle vergi borcu olan, projede eksiklikleri bulunan müteahhitlerin yeni  yapı için ruhsat alamayacağını, izin veren belediyelere yaptırım uygulanacağını açıkladı. Sertifikasız ustaların da çalıştırılmayacağını açıklayan Demir,  Kamu İhale Kanunu’nuyla ilgili eleştirileri ise, “Başarılı bir şekilde ve dünyadaki benzerlerinden farsız olarak uygulanıyor.  Kamu kurumlarının kendilerini garantiye almaları normal. Rekabet ortamı oluşmadığı için ihaleler, en uygun teklifi yapanlara veriliyor” sözleriyle yanıtladı.

‘Arsa sorunu çözülsün’

MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan ise inşaat sektöründe birçok yapısal ve teknik sorunların olduğunu belirterek, “Bunların başında bürokrasi, vergi yükleri, kayıtdışılık, standardizasyon, yapı ruhsat ve tahsislerindeki denetim eksikliği, yüksek maliyet yapısı ve uygun arsa üretimindeki zorluklar var” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kacak-yapiya-paydos_74944.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Günümüzde artık bu konuların dışında daha başka şehircilik problemleri yerine malesef kayırmacı politikalarla hala bu tarz uygulamalın yapıldıgına şahidim.2004 yılından sonra çıkan kanularında eksik kaldıgını düşünüyorum. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!