Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Kaçaklar Sorun

Marmaris’te suyun yüzde 45’inin kaçak kullanıldığı belirlendi. Artezyen kuyularından alınan suyun gizlice evlere ve işyerlerine aktarıldığı tespit edildi, "Önüne geçilemiyor" denildi.

Milliyet Gazetesi
Kaçaklar Sorun

armaris’te suyun yüzde 45’inin kaçak kullanıldığı belirlendi. Artezyen kuyularından alınan suyun gizlice evlere ve işyerlerine aktarıldığı tespit edildi, "Önüne geçilemiyor" denildi.

Muğla’nın turistik ilçelerinden Marmaris’te suyun neredeyse yarısının kaçak kullanıldığı ortaya çıktı. Marmaris Çevre Koruma Altyapı Tesislerini Yapma ve İşletme Birliği (MARİÇ-BELBİR) Genel Sekreteri Tamer Savran, "Ne yazık ki suyumuzun yüzde 45’i kaçak kullanılıyor" dedi. Savran, "Faturalandırılan su miktarı yüzde 45. Yeşil alan sulamaları, cami ve su arızaları yüzde 10 olsa, geriye yüzde 45’lik bir kaçak su kalıyor. Bunun önüne bir türlü geçemedik. Temmuz, ağustos, eylül ve ekim aylarında su tüketimimiz en yüksek seviyeye çıkıyor" diye konuştu.

Savran, bin 600 kaçak artezyen kuyusu tespit edildiğine dikkat çekti, sözlerini şöyle sürdürdü: "2008 yılında kullanılan faturalı su miktarı 5 milyon 250 bin metreküp. Giren para 12 milyon lira. Bir milyon 700 bin metreküp de artezyen su kullanımı var. Artezyen kullanımından sadece atık su parası alıyoruz. Ama işin uyanıklığını bulmuşlar, 'artezyeni bahçe sulamada kullanıyoruz' diyerek gizli yaptırdıkları depolardan normal şebekelerine veriyorlar. Otellerin yatak sayısına ve doluluk durumuna göre yaptığımız hesaba göre kaçağın vardığı boyutu anlayabiliyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/kacaklar-sorun_70970.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!