Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Kaçakmerkez' için Suç Duyurusu Yapıldı

Beşiktaş Belediyesi'nden alınan 'Basit onarım' ruhsatıyla yapılan inşaatı 12 Ocak 2009'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde verdikleri soru önergesiyle gündeme getiren eski meclis üyeleri Zeki Çakır, Lütfü Gündöndü, Hüseyin Sağ ve Hasan Bozkurter, dün adliyeye giderek Başsavcı Vekili Hasan Eker'e başvuruda bulundu. Savcı Eker de, 2009/536 havale

Sabah Gazetesi
'Kaçakmerkez' için Suç Duyurusu Yapıldı

Onarım izni alarak kaçak inşaat yapıldığı ortaya çıkan ve mühürlenen İstanbul Etiler'deki alışveriş merkezi Akmerkez hakkında, dün de İstanbul Adliyesi'ne suç duyurusunda bulunuldu. Beşiktaş Belediyesi'nden alınan 'Basit onarım' ruhsatıyla yapılan inşaatı 12 Ocak 2009'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde verdikleri soru önergesiyle gündeme getiren eski meclis üyeleri Zeki Çakır, Lütfü Gündöndü, Hüseyin Sağ ve Hasan Bozkurter, dün adliyeye giderek Başsavcı Vekili Hasan Eker'e başvuruda bulundu. Savcı Eker de, 2009/536 havale numarasıyla dosyayı işleme koydu.

'Ruhsata aykırı bir çalışma'

Sabah'ın ortaya çıkardığı Akmerkez'deki kaçak inşaatla ilgili suç duyurusunda bulunan eski meclis üyelerinden Zeki Çakır, "Ruhsata aykırı yapılaşmaya göz yuman şüpheliler hakkında TCK 257. maddesi uyarınca görevi ihmal, TCK 184. maddesi uyarınca imar kirliliğine neden olma suçlarından soruşturma açılması ve cezalandırılmalırını istiyoruz" dedi. Eski meclis üyelerinin yaptıkları suç duyurusunda özetle şu görüşlere yer verildi:

"Beşiktaş ilçesi Etiler semtinde bulunan ve İstanbul'un ünlü alışveriş merkezlerinden Akmerkez'in çatısında, Beşiktaş Belediyesi'nden 'basit onarım' ruhsatı alınmıştır. Ancak, binanın etrafı reklam panolarıyla tamamen kapatıldığından, çatıdaki inşaat çalışması görülememekte, çevredeki diğer binaların teras katlarına çıkıldığı zaman, çok kısıtlı bir kısmı görülebilmektedir. İmar yönetmeliğine göre, 'basit onarım' ruhsatıyla ancak badana, kapı değiştirme, çatı tamiri, fayans döşeme ve iç mekân yenileme işlerinin yapılabilir. Akmerkez'de yürütülmekte olan çalışma, tamir sınırlarının çok ötesinde, yeni eklenti, büyütme ve genişletme niteliğinde olan ruhsata aykırı bir çalışmadır.

Kaçak bölüm sökülüyor

Akmerkez'de, çatı katında tamir değil, yeni ve ruhsata aykırı bir inşaat çalışması yürütülmekte, ruhsata aykırı kafeterya ve dükkânlar inşa edilmektedir. Etiler bölgesi de Boğaziçi Geri Görünüm alanı içinde kaldığından, bu bölgede inşaat çalışması yapılabilmesi için 3 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan da izin alınması zorunludur." Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile Beşiktaş Belediyesi yetkililerinin tebligat yapması üzerine Akmerkez yetkilileri, belediyenin tespit ettiği kaçak bölümleri önceki akşam yıkmaya başladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kacakmerkez-icin-suc-duyurusu-yapildi_68943.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!