Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kadastro Çalışmaları, Dönüşüm Projeleri için Hızlandırıldı

Türkiye’nin kadastrosunun tamamlanması çalışmaları kapsamında Güneydoğu'da da çalışmalar sürüyor. Kadastro olmadan kentsel dönüşüm projeleri ve kırsal kalkınma projeleri gibi birtakım çalışmaların yapılamadığını, bu nedenle konunun önem kazandığını vurgulayan Halil Karacadağ, bu çerçevede Türkiye'nin her yerinde ihaleler yapılmak suretiyle

yapi.com.tr
Kadastro Çalışmaları, Dönüşüm Projeleri için Hızlandırıldı

ürkiye’nin kadastrosunun tamamlanması çalışmaları kapsamında Güneydoğu'da da çalışmalar sürüyor. Tapu ve Kadastro Diyarbakır 7. Bölge Müdür Vekili Halil Karacadağ'ın yaptığı açıklamada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 2005 yılında Türkiye'nin kadastrosunun bitirilmesine yönelik olarak aktif bir irade sergilediğini ve başlatılan çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Kadastro olmadan kentsel dönüşüm projeleri ve kırsal kalkınma projeleri gibi birtakım çalışmaların yapılamadığını, bu nedenle konunun önem kazandığını vurgulayan Karacadağ, bu çerçevede Türkiye'nin her yerinde ihaleler yapılmak suretiyle kadastro çalışmaları başlatıldığını kaydetti.

Kurum olarak görev alanları olan Diyarbakır, Siirt, Batman, Şırnak ve ilçelerindeki çalışmaların sürdüğünü anlatan Karacadağ, öncelikle talep olan yerlere gireceklerini belirterek, tamamlanan ve devam eden çalışmalar hakkında şunları söyledi:

''Kadastro çalışmaları Diyarbakır'ın Hazro ve Hani ilçelerindeki 9 birimde tamamlandı. Çermik ve Çüngüş'teki 3 birimde tamamlanmış, 12 birimde sürüyor. Kulp'ta 12 birimde çalışma tamamlanmış kabul aşamasındadır. Görev alanımızdaki 236 köyde ise arazi toplululaştırma işinin ihaleleri yapılmış ve çalışmalara başlanmıştır. Diyarbakır'ın Ergani, Eğil, Bismil, Dicle, Silvan ve Çermik ilçelerindeki 29 birimde toplulaştırma çalışmaları tamamlanmış, 33 köyde ise çalışmalara başlanmıştır. Batman'ın Hasankeyf, Siirt'in Şirvan, Pervari ve Eruh, Şırnak'ın Güçlükonak ve Uludere ilçelerinde ise tamamlanan ve devam eden çalışmalar var. Kurum olarak öncelikle şu anda çalışma yapılan yerleri bitireceğiz, ardından kalanlara devam edeceğiz.''
    
Çalışmalar Nasıl Yapılıyor
    
Karacadağ, kadastro ya da toplulaştırma için talep gelen yerler için tespit yapıldığını, itirazların da aşıldıktan sonra tescil yapılarak tapuya devir işlemleri yapıldığını söyledi.

Bir arazi için birden fazla kişinin hak iddia edebildiğini, bu gibi ihtilaflı konularda bilirkişiler ve çevre köylerin muhtarlarını dinleme yoluna gittiklerini anlatan Karacadağ, ''Eski tapular var, tapu kaydı yoksa bilirkişi faaliyetiyle zilliyet sahiplerinin yer gösterimi çerçevesinde kroki çizilerek parsel numarası veriliyor. Herkesi memnun etmemiz mümkün değil, fakat elimizden geldiğince hakkaniyet ölçüleri çerçevesinde kadastroyu yapıyoruz'' dedi. (AA)

http://www.yapi.com.tr/haberler/kadastro-calismalari-donusum-projeleri-icin-hizlandirildi_76949.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!