Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kadastroda Yenileme Çalışmaları Destan Olma Yolunda

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, ''Kadastro çalışmaları noktasında Türkiye'ye çok büyük bir başarı gösteriyoruz. Yenileme çalışmalarını 2013 yılında bitirirsek bu bir nevi destan gibi bir şey olacak'' dedi. Çeşitli incelemelerde bulunmak için Afyonkarahisar'a gelen Bakan Demir, Vali Haluk İmga'yı makamında ziyaret ederek bir süre

yapi.com.tr / AA
Kadastroda Yenileme Çalışmaları Destan Olma Yolunda

Foto: Canan Uğurlu (AA)

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, ''Kadastro çalışmaları noktasında Türkiye'ye çok büyük bir başarı gösteriyoruz. Yenileme çalışmalarını 2013 yılında bitirirsek bu bir nevi destan gibi bir şey olacak'' dedi.

Çeşitli incelemelerde bulunmak için Afyonkarahisar'a gelen Bakan Demir, Vali Haluk İmga'yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Afyonkarahisar'ın önemli bir kavşak noktasında olduğunu belirten Bakan Demir, şöyle konuştu:
    
''Afyonkarahisar Bakanlığımızın uygulama alanları içerisinde de uygulamaya koyduğumuz çalışmaları programları başarıyla uyguluyoruz. Yapı denetimi tüm Türkiye'ye yaygınlaştırıldı. Şu anda enerji verimliliği noktasında ciddi bir yeni çalışma dönemi başlıyor. Yılbaşından itibaren formül sistemimiz var. Bu yazılımı devreye koyuyoruz. Onlarla ilgili tüm Anadolu'da inşaatlar aldık. Bunlar yapılırken o formülasyona göre inşaatlarını dizayn edecekler ve projelenip yapımına geçilecek. Kadastro çalışmalarımızı Afyonkarahisar'da tamamladık yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Belediye Başkanlarımızın İller Bankası aracılığı ile ciddi anlamda katkı sağlamaya devam ediyoruz.''

Bakan Demir, daha sonra Valilik içerisinde bulunan Kadastro Müdürlüğü'ne geçerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kadastro çalışmaların dijital ortama aktarıldığını belirten Bakan Demir, şunları kaydetti:

''Bu çalışmayı tüm Türkiye'de 2013 yılı içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. İl Özel İdareleri başta olmak üzere tüm ilgili kurumu ve kuruluşlar da oradan elektronik ortamda o bilgilere ulaşabilecekler. Bunun üzerine de biz coğrafi bilgi sistemlerini inşa ediyoruz. Kadastro çalışmaları noktasında Türkiye'ye çok bir başarı gösteriyoruz. Yenileme çalışmalarını 2013 yılında bitirirsek bu bir nevi destan gibi bir şey olacak. Tapu Sicil Müdürlükleri'nde verilen hizmetler birinci sınıf hizmetler olacak. Çok şeffaf olacak".
    
Bakan Demir daha sonra Afyonkarahisar Belediyesini ziyaret ederek, Başkan Burhanettin Çoban ile bir süre görüşerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kadastroda-yenileme-calismalari-destan-olma-yolunda_82745.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!