Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kadifekale'deki Tarih, Gün Yüzüne Çıkarılacak

8500 yıllık tarihi ile önemli medeniyetlere evsahipliği yapan İzmir'de, antik mirasın ortaya çıkarılması için İzmir 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan olumlu haber geldi.

Yeni Asır Gazetesi



b>Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı Koruma Amaçlı İmar Planı'nı onayladı. Böylece kentin en önemli tarihi miraslarından Kadifekale eteklerindeki Antik Roma Tiyatrosu'nun gün yüzüne çıkarılması için yapılacak çalışmaların önü açıldı. Büyükşehir'in alacağı Meclis kararından sonra kamulaştırmalar başlayacak.

8500 yıllık tarihi ile önemli medeniyetlere evsahipliği yapan İzmir'de, antik mirasın ortaya çıkarılması için İzmir 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan olumlu haber geldi. Büyükşehir tarafından yapılan "Kadifekale-Antik Tiyatro ve Çevresi Koruma Amaçlı İmar Planı", Kurul'dan onay aldı.

Kamulaştırma

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin gecekondu alanları arasına sıkışıp kalmış en önemli kültür miraslarından birisi olan Kadifekale-Antik Tiyatro ve çevresinin turizme açılması için gerekli çalışmaların hemen başlayacağını duyurdu. Bu konuda gerekli kamulaştırmalara da başlanacak. Plana göre, Agora ve çevresi, "Arkeoloji ve Tarih Parkı" olarak düzenlenecek. Bu kapsamda Kadifekale Anafartalar Caddesi'ndeki cephe düzenleme projesi ile Antik Roma Tiyatrosu'nun, Agora ve çevresiyle bütünleştirilmesi, yaya aksı destekli açık alan yaratılması hedefleniyor. Kadifekale'den Agora-Bayramyeri'ndeki Roma Yolu ve Kemeraltı'nı da kapsayan 270 hektarlık alan, turizm bölgesi olarak gelişecek. Agora, İkiçeşmelik'ten de görülebilecek.


http://www.yapi.com.tr/haberler/kadifekaledeki-tarih-gun-yuzune-cikarilacak_59712.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!