Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kadıköy’de Atıksız Yaşam Hareketi Büyüyor

Kadıköy Belediyesi, Atıksız Yaşam Hareketi’nin bir parçası olan Atıksız Dükkan’ın ikincisini 29 Haziran Çarşamba günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde açtı.

yapi.com.tr
Kadıköy’de Atıksız Yaşam Hareketi Büyüyor

Kadıköy Belediyesi tarafından çalışmaları yürütülen ve Türkiye'nin ilk ve tek yerel yönetim uygulaması olan Atıksız Yaşam Dükkânı’nın 2’incisi Caddebostan Kültür Merkezi’nde açıldı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın ev sahipliğinde yapılan açılış törenine başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda Kadıköylü katıldı. Açılışa katılan ziyaretçilere geleneksel yöntemlerle kağıt yapımı uygulamalı olarak gösterildi.

“Kadın kooperatifleriyle işbirliği içerisine giriyoruz”
Açılış programında konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Bu dükkanları açmamızın en temel nedeni çevre kültürünü, bilincini Kadıköy'de oluşturabilmek. Tabi ki bunu yaparken de Anadolu'nun değişik yerlerindeki kooperatiflerle özellikle kadın kooperatifleriyle işbirliği içerisine giriyoruz. Oradan ürünleri getirerek burada Kadıköylülerle buluşturuyoruz. Burada satılan hiçbir ürün atık üretmiyor. Atık üretmediğinden dolayı burası ekonomiye kazandırıyor, çöp üretme noktasında bizim elimizi de kolaylaştırıyor. Bu dükkanlar Kadıköy'ün geleceğine yapılan bir yatırım. Bugün bu dükkanlarımızın ikincisini açıyoruz. Arkadaşlarımız sayılarını arttırmak için çalışıyorlar. Şu an için Suadiye'de bir dükkanın daha oluşturulması aşamasındayız. Bu dükkanlarımız Kadıköy'ün diğer mahallelerinde de açılmaya devam edecek.” diye konuştu.

Üretici ve tüketici buluşuyor
İlki Feneryolu Sabit Pazar'ında açılan Atıksız Yaşam Dükkanı, tek kullanımlık ürünler yerine uzun ömürlü ürünleri öne çıkararak ambalajsız ve ekolojik ürünlere erişim imkanı sunuyor. Aynı zamanda döngüsel ekonomiyi destekleyen Atıksız Yaşam Dükkanları tüketiciyle, üreticiyi de buluşturuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kadikoyde-atiksiz-yasam-hareketi-buyuyor_191276.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!