Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kadıköy’de Öncelik Engellinin

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, yeni dönemde Kadıköy’deki önceliğin “engellilere yönelik projeler” olacağını belirterek, İstanbul’un 2010 Kültür Başkentliği’ne hazır olmadığını söyledi. Kadıköy’de dördüncü dönemde yeniden seçilen CHP’li Selami Öztürk, yeni dönem projeleri ile İstanbul’a yönelik değerlendirmelerini anlattı.

Cumhuriyet Gazetesi
Kadıköy’de Öncelik Engellinin

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, yeni dönemde Kadıköy’deki önceliğin “engellilere yönelik projeler” olacağını belirterek, İstanbul’un 2010 Kültür Başkentliği’ne hazır olmadığını söyledi. Öztürk, “Haydarpaşa bölgesine yüksek katlı binalar dikmeyi düşünen İstanbul Büyükşehir Belediyesi zihniyeti, şimdi nasıl olur da 2010 Kültür Başkenti İstanbul’u yönetip temsil eder? Bu projeyi yöneten bilinç, rantın ağır bastığı kararlar dizisi almıştır. İstanbul, 2010 kültür başkentliğine ne yazık ki hazır değil” diye konuştu.

Kadıköy’de dördüncü dönemde yeniden seçilen CHP’li Selami Öztürk, yeni dönem projeleri ile İstanbul’a yönelik değerlendirmelerini anlattı. Seçim sürecinde Türkiye’nin en iyi reklam kampanyalarından bir tanesini Kadıköy Belediyesi’nin yürüttüğünü söyleyen Öztürk, teknoloji ile iletişim araçlarını verimli kullanan, görselde ve seçim müziğinden tüm kesimlerin beğenisini kazanan, çevre kirliliği yaratmayan bir strateji izlediklerini kaydetti.

10 bin 200 gence mektup

Seçim öncesi ilk kez oy kullanacak olan 10 bin 200 gence özel mektup gönderdiğini, imar sorunu olan mahallelerin sakinleriyle yüz yüze görüştüğünü ifade eden Öztürk, “Seçim kampanyamızda yerine göre nokta, yerine göre ise genel çalışmalar yaptık. Tabii Başbakan’ın tüm söylemleri gibi ‘Kadıköy’ü istiyorum’ demesi de bize oy kazandıran etkenler arasındaydı. Geçen seçimlerde yüzde 65’lerde olan oy oranımız bu seçimde yüzde 75’lere fırladı. Kadıköy halkı, demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti değerlerine sahip çıktı” diye konuştu.

29 Mart yerel seçimlerinde yalnızca Kadıköy Belediyesi’nin değil, aynı zamanda CHP’nin de başarısını artırdığına dikkat çeken Öztürk, şöyle devam etti: “Önceki seçimlerde Anadolu Yakası’nda bir tane CHP’li belediye varken şimdi 5 belediye birden var. Bu, CHP’nin başarısını beşe katladığı anlamına geliyor. Türkiye genelinde de belediye sayımızı yükseltmekle kalmadık, kaybettiğimiz yerlerde de önemli sayılabilecek oy oranları yakaladık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ise AKP’nin adeta ‘ensesinde’ kaldık. 29 Mart yerel seçimlerde AKP’nin oy oranının yüzde 40’ın altına inmesi ‘frensiz gidişata fren takılması’ olarak değerlendiriyorum. Hükümet artık başına buyruk, hukuku tanımayan bir tavır içerisinde olamaz. Bundan sonra kamuoyunun, sivil toplum örgütleri ile demokratik kurumların çok daha ciddi duruşları olacak.”

‘Kılıçdaroğlu: Gelecek seçimleri alır’

Öztürk, İstanbul genelinde CHP’nin kaybettiği belediyeler arasında Çekmeköy ile Tuzla’nın bulunmasını “şaşırtıcı” bulduğunu ifade ederek, seçimlerin ardından ortaya çıkan şaibe iddialarının büyük bir titizlikle araştırılması gerektiğini kaydetti. CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun aynı performansla devam etmesi halinde önümüzdeki dönemde İBB Başkanlığı’nı kazanacağını ifade eden Öztürk, yeni döneme ilişkin görüşlerini özetle şöyle anlattı:

“Şu an İstanbul’daki 12 belediye CHP’nin. Biz Kadıköy’de en özel çalışmayı özürlü yurttaşlarımıza ayırmayı düşünüyoruz, özürlülerin Kadıköy’de rahat etmesi, diledikleri türden yaşam alanlarını bulabilmesi bizim en temel hedefimiz. Her mahalleye kültür merkezi ile 40 yaş üzeri yurttaşlara sağlık hizmeti de öncelikli projelerimiz arasında. İstanbul’un, en büyük projelerden bir tanesi olan 2010 Kültür Başkentliği’ne hazır olmadığıdır. İstanbul’un 2010 Kültür Başkenti olması güzel ve ciddi bir iddia ancak bunu yaparken UNESCO tarihi kurulundan çıkarılmamız da adeta ironik. İstanbul 2010’da kültür başkenti olacaksa Haydarpaşa projesine bloklar dikemezsiniz, Haydarpaşa Garı, Haydarpaşa Lisesi, Selimiye Kışlası, Kız Kulesi gibi tarihi bir zinciri yok edecek projeler geliştiremezsiniz. Ben de bu projenin danışma kurulu üyelerindenim, ancak şu ana kadar ki süreçten hiç de memnun değilim, rantın ağır bastığı kararlar dizisi alındı. Kısacası İstanbul, 2010 Kültür Başkentliği’ne hazırlanamadı, bu proje bir süreçten öte bir günlük madalya gibi değerlendirildi ve hata yapıldı.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/kadikoyde-oncelik-engellinin_68036.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!