Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kadir Topbaş'ın Mimarlığını Yaptığı Termal Otel Yarın Açılıyor

Balıkesir'in Sındırgı ilçesine 6 kilometre mesafede bulunan Emendere Kaplıcası'na inşa edilen Emendere Termal Otel açılışa hazır hale geldi. Dış mimarisini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın hazırladığı ve yapımı biten otel ile temeli atılacak olan toplam 27 milyon YTL'lik yatırım ve projelerin toplu açılış töreni 19 Temmuz

Zaman Gazetesi
Kadir Topbaş'ın Mimarlığını Yaptığı Termal Otel Yarın Açılıyor

SPAN lang=EN>

Dış mimarisini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın hazırladığı tesislerde son rötuşlar yapıldı. Yapımı biten otel ve temeli atılacak olan toplam 27 milyon YTL'lik yatırım ve projelerin toplu açılış töreni 19 Temmuz Cumartesi saat 14.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katılacağı açılış töreninden önce ünlü rock grubu Ayna ve Türk halk müziği sanatçısı Asuman konser verecek. Törende Sındırgı'nın jeotermal enerji ile ısıtılması için yapılacak tesisler ile ilçenin 2. termal su kaynağı Hisaralan Kaplıcaları'na yapılacak olan 340 yatak kapasiteli Hisaralan Termal Resort Otel'in temeli atılacak. Sındırgı Emendere Termal Otel'in açılışı gerçekleştirilecek. Sındırgı ilçesine 18 kilometre uzaklıkta bulunan kaplıcalardan ilçe merkezine getirilecek olan sıcak su ısınma, seracılık ve termal turizm amacıyla kullanılacak.

Termal tesisler ile Sındırgı turizmde de söz sahibi olacak. Biri açık 2 adet kapalı yüzme havuzu, saunası, Türk hamamı, restoranı, günü birlik banyoları, 70 yatak kapasitesi ile komple bir tesis haline getirilen oteldeki çalışmaları yakından izleyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş "Otel, ilçemizdeki ilk turizm yatırımı olması münasebetiyle çok büyük bir öneme sahip" dedi. Sındırgı'nın termal turizm bölgesi ilan edildiğini, hükümetin termal turizmi canlandırmak için birçok teşvikte bulunduğunu hatırlatan Yavaş, yatırımcıları Sındırgı'ya beklediklerini, yatırımcılara destek olacaklarını belirtti.

Sındırgı Emendere Termal Oteli, 2 yılda inşa edildi. 3,5 milyon YTL'lik inşa bedelinin 2,5 milyon YTL'si İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1 milyon YTL'si Sındırgı Belediyesi bütçesinden karşılandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kadir-topbasin-mimarligini-yaptigi-termal-otel-yarin-aciliyor_62611.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!