Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kağıthane-Dolmabahçe Tüneli Açılıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın '7 tepeye 7 tünel' sloganıyla başlattığı İstanbul'u yer altından birbirine bağlama projesinde de cumartesi günü önemli bir dönemeç geçilecek. Yapımına 2006'nın Mart ayında başlanan Kağıthane-Dolmabahçe tüneli, Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılıyor. Aynı güzergah üzerindeki

Habertürk
1 Kağıthane-Dolmabahçe Tüneli Açılıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın '7 tepeye 7 tünel' sloganıyla başlattığı İstanbul'u yer altından birbirine bağlama projesinde de cumartesi günü önemli bir dönemeç geçilecek. Yapımına 2006'nın Mart ayında başlanan Kağıthane-Dolmabahçe tüneli, Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılıyor. Aynı güzergah üzerindeki Kağıthane-Piyalepaşa hattı 1,6 km, Bomonti-Dolmabahçe hattı ise 2,5 km uzunlukta.

İki basamaklı bu tünel sayesinde daha önce 1 saat süren yol, 7 dakikaya inecek. 300 milyon TL'ye mal edilen tünel Avrupa standartlarının üstünde.

Gün ışığının derecesini ölçen cihaz, tüneldeki ışığı insanlara göre ayarlıyor. Dışarıdaki ışıkla içerideki ışığın derecesi aynı. Dolayısıyla sürücülerin gözleri kamaşmıyor. Tünele kurulan elektronik sistem, bu güzergahı kullanan araçların sayısını ve türünü kayıt altına alıyor. Bu sayede kaç aracın tünelden geçtiği anında tespit edilebiliyor.

14 Mart'ta açılıyor

Şu anda 4 tünel yolun inşa halinde olduğunu ve bunlardan Kağıthane-Piyalepaşa arasının tamamen bittiğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''Bu tünel yolun 14 Mart Cumartesi günü saat 11:00'de Kağıthane başlangıç noktasında Sayın Başbakanımızın da katılımıyla açılışını yapacağız. Aynı gün ve aynı saatte ayrıca Sütlüce Kongre Merkezi'nin açılışını gerçekleştireceğiz'' diye konuştu.

Topbaş, tünel yolları açmakla sorunun bitmediğini, tünel içinde olabilecek kazalara karşı ve sistemin takibi açısından yönetim merkezine bağlı elektronik sistem olması gerektiğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kagithane-dolmabahce-tuneli-aciliyor_67296.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Dolmabahçe tüneli bir türlü açılamadı YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!