Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kahire Kulesi, VitrA Karo ve VitrA Fix ile Yenileniyor

Mısır’ın en görkemli yapılarından Kahire Kulesi, VitrA markalı karolar ve VitrA Fix ürünleriyle yenileniyor. Kulenin 2004 yılının Kasım ayında başlayan renovasyon çalışmaları, planlandığı gibi Nisan 2008’de tamamlanıyor.

yapi.com.tr



img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2008\sektorel\58647.jpg" align="left" hspace=5 vspace=5>Mısır’ın en görkemli yapılarından Kahire Kulesi, VitrA markalı karolar ve VitrA Fix ürünleriyle yenileniyor. Kulenin 2004 yılının Kasım ayında başlayan renovasyon çalışmaları, planlandığı gibi Nisan 2008’de tamamlanıyor. Proje kapsamında, kuleyi oluşturan baklava biçimindeki kafes yapıların 4.000 m2’lik yüzeyi, 2.5x2.5 cm ebadında, orijinaline uygun renklerde özel üretilen VitrA porselen mozaiklerle kaplandı.

Sıva tamiri konusunda danışmanlık hizmeti de veren Eczacıbaşı Yapı Kimyasalları yetkilileri, projeye özel üretilen, teknik nitelikleri geliştirilmiş VitrA Fix Ultra System yapıştırıcı kullandıklarını belirtti. Projede Flex derz dolgularının yanı sıra, genleşme derzlerinde VitrA Fix MS 02 Polimer Mastik kullanıldığı ifade edildi.

Baklava biçiminde kafes bir yapıya sahip kulenin yelpaze şeklinde açılan üst bölümü, nilüfer çiçeğini andırıyor. 187 m’lik yüksekliğiyle, ilk inşa edildiğinde dünyanın en uzun betonarme yapısı unvanına sahip olan Kahire Kulesi, 40 yıla yakın süredir tadilat görmemişti.



http://www.yapi.com.tr/haberler/kahire-kulesi-vitra-karo-ve-vitra-fix-ile-yenileniyor_58647.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!