Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Balko'dan Çevreci ve Yüksek...

''Kahramanmaraş'ın Son 10 Yıllık Süreçte Ekonomisi ve Sanayisi Yüzde 400 Büyüdü''

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, son 10 yıllık süreçte Kahramanmaraş ekonomisinin yüzde 400 büyüdüğünü söyledi.

yapi.com.tr / AA
''Kahramanmaraş'ın Son 10 Yıllık Süreçte Ekonomisi ve Sanayisi Yüzde 400 Büyüdü''

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, KMTSO Meclis toplantısında, Kahramanmaraş'ın Türkiye'nin önemli sanayi kentleri arasında yer aldığını belirtti. Şehrin son 5 yılda 3,4 milyar dolar reel sektör yatırımı gerçekleştirdiğini ifade eden Karaküçük, şöyle konuştu:

''Ayrıca sanayide kullanılan enerji bakımından Kahramanmaraş ilk 9 şehir içerisinde bulunuyor. İlimizin ihracatı son 10 yılda yaklaşık 4 kat atarak 144 milyon dolardan 543 milyon dolara yükselmiştir. Bu yıl sonu itibariyle de 800 milyon doları geçeceğimizi tahmin ediyoruz. Sanayide tükettiği enerji son 10 yılda 2,5 kat artarak 920 milyon kilovattan 2,3 milyar kilovata yükselmiştir. Aynı dönemde istihdam 3 kat artarak 35 binden 107 bine, vergi tahakkuku 87 binden 945 milyon liraya yükselmiştir. Bundan çıkartacağımız hesaba göre Kahramanmaraş son 10 yıllık süreçte ekonomisi ve sanayisinin yüzde 400 büyütmüştür.''

Karaküçük, elde edilen büyüme başarısının İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl yaptığı ilk 500 ve ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu verilerine de yansıdığını dile getirdi.

Kahramanmaraş'tan ilk 500 listesine giren şirket sayısı 2001'de 3 iken bugün 7 olduğunu, bu listede yer alan firmaları tebrik ettiğini ifade bildiren Karaküçük, ''Bundan sonra en çok vergi veren, üreten, istihdam sağlayan tüm kuruluşları ödüllendirmeyi düşünüyoruz'' diye konuştu.

Karaküçük daha sonra toplantıya katılan eski KMTSO Başkanı Mehmet Balduk'a hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti. Balduk ise yaptığı Kahramanmaraş'ın ülkesi için üretmeye devam edeceğini belirtti.

KMTSO Meclis Başkanı Şahin Balcıoğlu da, meclis olarak Balduk'a onursal başkan unvanı verildiğini anımsatarak, hazırlanan plaketi Balduk'a verdi.

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/kahramanmarasin-son-10-yillik-surecte-ekonomisi-ve-sanayisi-yuzde-400-buyudu_88650.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!