Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kalamış Yat Limanı’na İtirazlar Reddedildi

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Fenerbahçe-Kalamış Yat limanında özelleştirilmesi planlanan 435 bin 128 metrekarelik alanı, 478 bin 507 metrekareye çıkaran imar planlarına yapılan itirazların hepsini reddetti.

yapi.com.tr
Kalamış Yat Limanı’na İtirazlar Reddedildi

Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne ait olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı için 2011 yılında tartışmalı bir şekilde özelleştirme kararı alındı. Sözcü'de yer alan habere göre; 2013 yılında Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun (ÖYK) Resmi Gazete'de yayınlanan kararı ile özelleştirme süreci resmen başladı. Buna göre 115 bin 821 metrekarelik dolgu alanı ve 319 bin 306 metrekarelik iki yat limanı olmak üzere toplam 435 bin 128 metrekare yüzölçümlü alan özelleştirilecekti. 6 Kasım 2017 tarihinde Özelleştirme Yüksek Kurulu bu kararında önemli bir değişikliğe giderek özelleştirilecek alanı 43 bin metrekare arttırarak 478 bin 507 metrekareye çıkardı. Bu karar da 10 Kasım 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Limanı 36 yıl süreyle işletilmek üzere açılacak ihaleye son teklif verme süresi de 5 Şubat 2018 olarak belirlendi.

Karar resmi gazetede
Limanı özelleştiren ve imar rantını arttıran plana karşı Kadıköy Belediyesi öncülüğünde kampanya düzenlenmiş ve 100 binden fazla imza toplanmıştı. Özelleştirme Yüksek Kurulu, itirazlara ilişkin kararını açıkladı. Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre yapılan itirazların hepsi reddedildi. Resmi Gazete'deki ilanda “Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın 24 Ocak 2018 tarihli ve 16 sayılı yazısına istinaden, İstanbul ili, Kadıköy ilçesi, Zühtüpaşa Mahallesi sınırları içinde; Kalamış-Fener Caddesi programındaki Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ye ait 274 ada, 1 nolu parsel ile devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanlara yönelik ‘Yat Limanı' kullanım kararı getirilen kurulumuzun 6 Kasım 2017 tarihli kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı değişikliğine askı sürecinde yapılan itirazların reddine karar verilmiştir” denildi.

Dosya danıştayda
Kadıköy Kent Konseyi'nin öncülüğünde Kadıköylü 14 hemşehri, 11 Aralık 2017 tarihinde Danıştay'da Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ile ilgili kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemi ile açtığı dava ise sürüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kalamis-yat-limanina-itirazlar-reddedildi_163654.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!