Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kalkan'da 1000 Uyanık İngiliz

Kalkan, uyanık İngilizlerin gelir kapısı oldu. İngilizler, beldede satın aldıkları villaları internet siteleri üzerinden kiralamaya başladı. Tatil için Kaş'ı tercih eden İngiliz turistler bu villalarda konaklamaya başlayınca pansiyon ve otel işletmecileri sıkıntıya girdi. Sayısı 800'ü bulan ve 600 ile 3 bin Sterlin arasında kiralanan villalar,

Gazete Habertürk
Kalkan'da 1000 Uyanık İngiliz

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı turistik Kalkan beldesi, uyanık İngilizlerin gelir kapısı oldu. İngilizler, beldeden satın aldıkları villaları ülkelerinde internet siteleri üzerinden kiralamaya başladı. Tatile gelen İngiliz turistler konaklama için villaları seçmeye başlayınca pansiyon ve otel işletmecileri sıkıntıya girdi. Sayısı 800'ü bulan ve 600 ile 3 bin Sterlin arasında fiyata kiralanan villalar, kayıt dışı çalışması nedeniyle her yaz yaklaşık 15 milyon Sterlin'in İngiltere'de kalmasına neden oldu.

Denetimden sonuç çıkmadı

Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı'nın villaları kayıt altına alma girişimleri sonuçsuz kaldı. Kapıyı çalan maliyeciler, karşılarına çıkan İngiliz turistlerin, 'bir yakınımızın evinde misafir olarak kalıyoruz' demesi üzerine hiçbir işlem yapamadı. Kayıt dışı çalışanların çokluğuna rağmen, Kaş bölgesinde iyi niyetli 250'ye yakın villa sahibi vergi mükellefi oldu. Bu kişilerin geçen yıl ödediği 300 bin TL vergi ise az bulundu.

Geceliği 3 bin sterline villa var

Kalkanlılar Derneği Başkanı Mimar Serdar Özcan, "Kalkan'da bine yakın villa var. Bunların çoğunluğu Mayıs ve Ekim ayları arasında kiralanıyor. Bunu beldede herkes biliyor ancak hiçbir şey yapılamıyor. Bu villalar İngiltere'deki internet siteleri üzerinden 600 ila 3 bin Sterlin arasında değişen fiyatlara kiralanıyor. Rezervasyonlarına bakıldığında çoğunun kiralanmış olduğu görülüyor. İnsanlar gelen turistin cazibesine kapılıyor ancak onların beldeye hiçbir faydası yok" dedi.

Otelciler sıkıntıda

Kayıt dışı çalışan villaların sayısının son yıllarda artmasıyla beldedeki turizmcilerin ciddi darbe yediğini ifade eden Özcan, "Kalkan'a gelen turistlerin çoğunluğu villalarda kalıyor. Oteller ciddi sıkıntı içinde. Kapanma tehlikesi yaşayanlarla birlikte kapanan tesisler de var. Villaların turizm sektörüne vurduğu darbe nedeniyle Kalkan'a 7 yıldır otel yapılmıyor. Bu soruna yetkililer acilen çözüm bulmalı. Aksi taktirde turizm beldesi Kalkan, turizmden para kazanamayacak" diye konuştu.

Geçmişte yok pahasına satıldı

Kalkan'daki villalar 8 yıl önce İngilizlere satılmaya başladı. O dönemde 60 bin Sterlin karşılığında satılan villaların fiyatları bugün 2 milyon Sterlini buluyor. Villalar Kalkan'ın yanı sıra beldeye bağlı köylerde de yapılmaya başlandı. Yamaçta bulunması nedeniyle eşsiz manzarası, sakin ve sessiz olması, doğal güzellikleri nedeniyle villa yapımı için yeni adres Üzümlü ve İslamlar köyü oldu. Bu iki köydeki villa sayısı 30'u aştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kalkanda-1000-uyanik-ingiliz_78471.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!