Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kamu Arazileri Bedava Dağıtılacak

Aralarında deniz ve orman alanları ile yaylaların da bulunduğu Hazine’ye ait 51 parça araziyi turizm yatırımcılarına otel yapmaları şartıyla tahsis edecek olan hükümet, tahsislerde yerli-yabancı ayrımı da gözetmeyecek.

yapi.com.tr
Kamu Arazileri Bedava Dağıtılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, aralarında Bodrum, Belek, Alanya, Kemer, Çeşme gibi turizm bölgeleriyle Karadeniz yaylaları ve ormanların da bulunduğu Hazine'ye ait toplam 51 parça değerli gayrimenkulü, turizm yatırımcılarına otel yapmaları şartıyla 49 yıllığına tahsis edecek. Bu süre bazı yatırımlar için Cumhurbaşkanı kararıyla 75 yıla kadar çıkarılabilecek.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre; tahsis hakkı kazanan şirketlerden sadece sosyal ve teknik altyapıya katılım payı istenecek. Tahsislerde yerli ya da yabancı ayrımı gözetilmeyecek. Dolayısıyla kamuya ait alanlar yabancılara da bedava verilecek.

Hazine'ye ait birbirinden değerli alanlara 100 ile bin 200 yatak kapasiteli lüks oteller, tatil köyleri, golf sahaları, butik oteller ya da günübirlik tesisler yapılacak. İki Hazine arazisine ise toplam 350 yatak kapasiteli iki ayrı personel lojmanı inşa edilecek. Tahsis edilecek bazı alanların halen ‘orman' niteliğini koruyor olması dikkat çekti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kamu-arazileri-bedava-dagitilacak_191433.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!