Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kamu Bankaları Uyanık Çıktı Merkez Henüz Yer İstemedi

İstanbul’a taşınma planları yapan kamu bankalarıyla TOKİ arasındaki fiyat pazarlıklarının 15 gün içinde tamamlanması bekleniyor. TOKİ’den Ziraat 40 bin, Vakıfbank ve Halkbank 37 bin 500’er metrekare alan isterken Merkez Bankası’ndan henüz talep gelmedi.

Vatan Gazetesi
Kamu Bankaları Uyanık Çıktı Merkez Henüz Yer İstemedi

amu sermayeli bankaların İstanbul’a taşınması konusunda, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile bankalar arasındaki görüşmelerde fiyat aşamasına gelindi.

Bankalar, taşınma söylentilerinin çıkmasından sonra, arsa fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek, eski fiyatlarla arsa satılmasını istiyor. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank ile arsa konusundaki görüşmelere başladıklarını, Ziraat Bankası’nın 40 bin, Vakıfbank ve Halkbank’ın da 37 bin 500’er metrekare yer istediklerini söyledi.

Arsanın metrekare bedelinin belirlenmesi konusunda, hem kendilerinin hem bankaların ayrı ayrı ekspertiz yaptırdığını anlatan Bayraktar, şu aşamada, fiyat pazarlıklarının sürdüğünü ve 15 gün içinde sonuçlanmasını beklediklerini söyledi. Merkez Bankası’nın, henüz kendilerinden bir talepte bulunmadığını açıklayan Bayraktar, talep gelmesi halinde, bunun da karşılanabileceğini bildirdi.

Eski fiyatı istediler
Arsaların imar planlarının da belediye tarafından onaylandığını belirten Bayraktar, herhangi bir yükseklik sınırı konulmamakla birlikte, bölgedeki yoğunluğu düşük tutmayı, çok geniş yeşil alanlar ve sosyal tesisler bırakmayı öngördüklerini anlattı. Bankalarla yürütülen fiyat pazarlığı konusunda, arsaların eski ve yeni fiyatlarının tartışma konusu olduğunu kaydeden Bayraktar, “Bankalar çok uyanık. Bankaların taşınması işi çıkınca, ‘Senin arsaların rant yaptı, bu primden bize de pay ver ya da sen bize eski fiyattan sat’ diyorlar. Ben de diyorum ki, ‘İstediğiniz arsaların yarısını alın, kalanını da ben satarak para kazanayım.’ Görüşmeler sürüyor, 15 gün içinde sonuçlandırabiliriz” diye konuştu.

Bankaların taşınmasıyla Ankara’da konut fazlasının ortaya çıkacağı, kiraların düşeceği yolundaki beklentilerin hatırlatılması üzerine Bayraktar, kesinlikle böyle bir gelişme beklemediklerini, Ankara’nın nüfusunun İstanbul’a paralel arttığını, orta ölçekli sanayinin geliştirilmesiyle, nüfus artışının da süreceğini söyledi.

Seyrantepe’de gelir payına bakarız
Erdoğan Bayraktar, geçen hafta gerçekleştirilen Seyrantepe Ticaret Merkezi ihalesiyle ilgili olarak, en yüksek teklifi verenle, ikinci sıradaki firma arasındaki büyük farka dikkat çekilmesi üzerine, “Kanadı varsa uçsun, burada bizim için önemli olan bize vereceği gelir payı, ne kadar yüksek oran verirse o kadar iyi, biz ona bakarız” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kamu-bankalari-uyanik-cikti-merkez-henuz-yer-istemedi_59594.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!