Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kamu Kurum ve Kuruluşları Engelli Hizmetlerini Tanıttı

Kamu kurum ve kuruluşlarının özürlü hizmetlerinin tanıtıldığı 'Engelleri Birlikte Aşıyoruz' paneli İstanbul'da gerçekleştirildi. Panelinin açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da özürlülerle ilgili bir bilincin oluşturulması ve yaptıkları çalışmaların tanıtılmasını amaçladıkları çalışmayı Arnavutköy

yapi.com.tr
Kamu Kurum ve Kuruluşları Engelli Hizmetlerini Tanıttı

Kamu kurum ve kuruluşlarının özürlü hizmetlerinin tanıtıldığı 'Engelleri Birlikte Aşıyoruz' paneli İstanbul'da gerçekleştirildi. Panelinin açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da özürlülerle ilgili bir bilincin oluşturulması ve yaptıkları çalışmaların tanıtılmasını amaçladıkları çalışmayı Arnavutköy ilçesinden başlattıklarını, aynı şeklide 39 ilçenin tamamında bu çalışmaların süreceğini söyledi. “Bir şehrin medeniyet ölçüsü o kentteki dezavantajlı grupların ve engellilerin şehri kullanma oranına bağlıdır. Şehirde yaşayan bütün dezavantajlı gruplara şehri rahatlıkla kullanabilme imkanı sunmuşsanız, modern bir yaşam anlayışı o zaman ortaya çıkıyor” diyen Başkan Kadir Topbaş, 8 yılda 46 milyar TL yatırım yaptıklarını, bunun 22 milyar TL’sini sadece ulaşıma harcadıklarını hatırlattı. Kadir Topbaş, “Bütün bu çalışmaları yaparken, kurduğumuz Özürlüler Komisyonumuzun onayından geçirdik. Yaptığımız her yatırımın dezavantajlı insanların kullanımına uygun olmasına özen gösterdik” diye konuştu.

İstanbul engellilere uygun hale getiriliyor

İstanbul’da yaptıkları yolları, kaldırımları, üstgeçitleri, tretuvarları, kültür merkezlerini ve diğer bütün alanları engellilerin bütün dezavantajlı insanların kullanımına uygun inşa ettiklerini, hatta KİPTAŞ’ın yaptığı konutların giriş katlarını bile engellilere göre dizayn ettiklerini ifade eden Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hatta TOKİ’ye de bunu tavsiye ettik. Geçmişte yapılmış hataları da düzeltmeyi de prensip edindik. Ancak 15 milyon nüfusuyla Avrupa’nın 23 ülkesinden daha büyük İstanbul’da geçmişe dönük sorunları birden çözmek mümkün olmuyor, zaman istiyor”.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlara yönelik birçok çalışmaya imza attıklarını ifade eden Başkan Topbaş, “Görme özürlü vatandaşlarımız için kütüphaneler kurduk. Elimdeki harita, görme engelli vatandaşların okuyabileceği şekilde dizayn edilmiş İstanbul’un ulaşım haritası. Engelli vatandaşlarımız metro istasyonlarına yerleştirilen özel döşemeler vasıtasıyla hangi istasyonda kaç basamak yukarı çıkacağını bile biliyor. Kabartmalı yürüme yollarıyla görmeyen vatandaşlarımız rahatlıkla yürüyebiliyor. Bakın bu da yine görme engelliler için hazırlanmış İstanbul’un toplu ulaşım haritası. Vatandaşlarımız bir yere gitmek için hangi araca binecek, nereye nasıl gidecek hepsini dokunarak anlayabiliyor” diye konuştu.
 
Amaç erişilebilir bir İstanbul

Engellerin aslında zihinlerde olduğunu, zihinlerdeki bu engellerin kaldırılmasıyla İstanbul’da yaşamın çok daha kolay olacağını dile getiren Topbaş, bütün amaçlarının İstanbul’u herkes için erişilebilir ve yaşanabilir bir şehir haline getirmek olduğunu kaydetti.

Panelde açılış konuşmalarının ardından Eski İstanbul Milletvekili Lokman Ayva’nın yönetiminde bir oturum gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Engelliler Komisyonu Başkanı Cemal Merdan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin de İstanbul’daki engellilere yönelik çalışmaları değerlendirdi. Programda, İSÖM Zihinsel Özürlüler Gösteri Sanatları Topluluğu da bir konser verdi.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/kamu-kurum-ve-kuruluslari-engelli-hizmetlerini-tanitti_91522.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!