Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Kamuya Zarar, Yandaşa Rant

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve AKP’li Bahçelievler Belediyesi, İstanbul Yenibosna’da mülkiyeti eski Refah Partili (RP) Güzelce Belde Belediye Başkanı Yaşar Alkan ve Hayatpark Alışveriş Merkezi sahibi Mustafa İmik’in de aralarında bulunduğu 6 kişiye ait olan arazinin imar hakkını yüzde 80 arttırdı.

Cumhuriyet Gazetesi
Kamuya Zarar, Yandaşa Rant

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve AKP’li Bahçelievler Belediyesi, İstanbul Yenibosna’da mülkiyeti eski Refah Partili (RP) Güzelce Belde Belediye Başkanı Yaşar Alkan ve Hayatpark Alışveriş Merkezi sahibi Mustafa İmik’in de aralarında bulunduğu 6 kişiye ait olan arazinin imar hakkını yüzde 80 arttırdı. İmar planlarında yol, kamu sağlık alanı ve çocuk bahçesi olarak görülen alanlar iptal edilerek arazi “konut ve ticaret” alanına dönüştürüldü.

İBB Planlama Müdürlüğü, değişikliğin “İmar Yönetmeliği’ne ve “İmar Kanunu’na aykırı olduğu” yönünde rapor verirken, CHP Bahçelievler İlçe Örgütü, AKP’li Mehmet Ekmekçi, Kazım Yıldırım ve Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Çiftçibaşı’nın arazileri göçmen ailelerden düşük fiyatla topladığını ileri sürdü.

Söz konusu araziye ilişkin plan tadilatı teklifi, İBB Meclisi ve Bahçelievler Belediye Meclisi’nde CHP’li üyelerin itirazlarına karşın AKP’lilerin oyçokluğu ile kabul edildi. Bahçelievler Belediye Meclisi’nin 11 Temmuz tarihli oturumunda plan tadilatını eleştiren CHP’li meclis üyesi Hıdır Yerlikaya, yandaşlara rant sağlama amacıyla planlarda değişiklik yapıldığını belirtti. Yerlikaya, “Arsadaki park alanı küçültülüyor. Kamuya ait sağlık tesis alanı özel sağlık tesisi alanına çevrilerek kamu ciddi zarara uğratılıyor” uyarısında bulundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kamuya-zarar-yandasa-rant_65078.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!