Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kanal İstanbul Güzergahı TOKİ'ye Emanet

Kanal İstanbul projesinin güzergahındaki kentsel dönüşüm için TOKİ devrede olacak. ÇED süreci başlayan projenin ÇED süreci yıl ortasında tamamlanacak

yapi.com.tr
Kanal İstanbul Güzergahı TOKİ'ye Emanet

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul'la ilgili önemli bilgiler paylaştı. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, Arslan, Kanal İstanbul güzergâhındaki ekolojik dengenin bozulmaması için son derece hassas davranıldığını, ÇED sürecinin de bölgede yaşayanlarla birlikte ele alınacağını ifade etti.

Kentsel dönüşümde TOKİ devrede olacak
Kanal İstanbul projesinde ÇED süreci başladı ve sürecin tamamlanması yıl ortasını bulacak. Bakan Arslan, Kanal İstanbul projesinin çok sayıda bakanlık ve kurumla birlikte yürütüleceğini ifade etti. Arslan, "Güzergâhta kentsel dönüşüm için TOKİ devrede olacak. Tarıma elverişli alanlar ayrıca değerlendirilecek. Rüzgâr türbinleri ve enerji nakil hatları için ayrı planlama yapılacak" dedi.

17 kilometrelik sondaj
Arslan, tatlı su havzalarının etkilenmemesi için de özel sistem kurulacağını belirterek şu ifadelerde bulundu; "Kanaldan gelecek tuzlu suyun tatlı su ile karışmaması için tedbir alınacak. 17 kilometre sondaj yaptık. Amaç zeminin yapısını öğrenmek ve ona göre proje geliştirmek. Geçirgenliği önlemek için, tatlı su ile tuzlu suyun karışmaması için, kanal imalatı yapılırken, havuz sistemi gibi bir sistem kurulacak. Kanalda betonarme sistem kullanılacak ve özel malzeme enjekte edilecek"

http://www.yapi.com.tr/haberler/kanal-istanbul-guzergahi-tokiye-emanet_163571.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!