Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kandilli'de İnşaatçı Gülay Devri Başladı

Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu’nun istifasıyla boşalan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü görevine, aynı üniversitenin İnşaat Fakültesi’nden Prof. Dr. Gülay Altay atandı.

Hürriyet Gazetesi
Kandilli'de İnşaatçı Gülay Devri Başladı

rof. Dr. Gülay Barbarosoğlu’nun istifasıyla boşalan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü görevine, aynı üniversitenin İnşaat Fakültesi’nden Prof. Dr. Gülay Altay atandı.

Yıl sonunda bitmesi gereken görevinden istifa eden eski müdür Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ise Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya devam edecek.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal, Prof. Barbarosoğlu’nun kuruma önemli katkılarda bulunduğunu belirtti. Prof. Barbarosoğlu’nun asli görevi olan eğitim ve araştırma faaliyetlerine geri dönmeyi istediği için görevinden ayrıldığını ifade eden Prof. Soysal, "16 Aralık 2002’den bu yana yaptığı başarılı çalışmalarla Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün gelişimine önemli katkılarda bulunmuş olan Gülay Barbarosoğlu, kendisi ile birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğum bir mesai arkadaşımdır. Barbarosoğlu’na, yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

BÜ Rektörlüğü Basın Danışmanı Metin Göksel, Kandilli’de yaşananların, planlı bir görev değişimi çerçevesinde gerçekleştiğini belirtti. Mesleki çalışmaları ve danışmanlıkları arasında COST-C Projesi, Yürütücülüğü ve PROHITECH (Tarihi yapıların depremden korunması) danışmanlığı bulunan Prof. Dr. Gülay Altay’ın uzmanlık alanı çelik yapıların analizi ve tasarımı ile depreme dayanıklı yapı tasarımı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kandillide-insaatci-gulay-devri-basladi_47514.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!