Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kanyon, Rüzgára Karşı ’Cam’ Giydi

Türkiye’nin açık hava konseptine sahip tek alışveriş ve eğlence merkezi Kanyon, mağaza sahipleri ile müşterilerden gelen rüzgar şikayetini camlarla açık mekanları kapatarak çözdü.

Hürriyet Gazetesi/Demet Cengiz Bilgin
Kanyon, Rüzgára Karşı ’Cam’ Giydi

10 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen ve mimarisiyle Architectural Review’nun prestij ödülü dahil pek çok ödül alan Kanyon, geçen kış tentelerle çözmeye çalıştığı rüzgar sorununa, bu yıl camlarla kalıcı bir çözüm buldu. Alışveriş merkezinin çok rüzgar alan noktaları cam panolar ile kapatıldı.

Mağaza sahipleri ısrar etti

Kanyon yönetimi, açıldıkları günden itibaren, çok rüzgar aldığı için mağaza sahiplerinin şikayetleriyle yüz yüze kalmıştı. Alışveriş merkezinin açık hava konseptini bozmak istemeyen yönetim, sıkıntıları giderememişti. Kanyon’un yeni Genel Müdürü Coşkun Bedük, "Kanyon’da soğuk ve yağışlı günlerde de yeme-içme ve alışverişi daha konforlu bir hale getirmek için açık alanları camla kapatma yoluna gittik. İstendiği zaman çıkarılabilen bu sistem hem estetik, hem de pratik. Üstelik cam açık hava konseptimizi bozmuyor. Herkesin her tür hava koşulunda Kanyon’dan maksimum ölçüde faydalanması hedeflendi" dedi.

Camlar baharda çıkacak

Cam kaplama sistemi, tamamen Kanyon’a özel bir çözüm olarak üretilmiş. Çuhadaroğlu fabrikasında Kanyon’da uygulanacak noktaların birebir maketi üzerinden denemeler yapılmış. Üretim sürecinde, camın kalınlığı ve özellikleri ile montaj noktalarının eğimine uygun ürünler tasarlanmış. Kolayca sökülüp takılabilen bu sistem, baharda havaların ısınmasıyla birlikte çıkarılacak.

Baca etkisi yapıyor

Kanyon’un bulunduğu bölge, Levent’in en çok rüzgar alan noktalarından biri olarak gösteriliyor. Kanyon’un mimari şeklinin baca etkisi yaratıp, rüzgarın şiddetini artırdığı da ileri sürülen iddialar arasında yer alıyordu. Camların henüz takılması aşamasında bile ziyaretçiler rüzgarın büyük ölçüde engellendiğini söylüyor.

Büyük ilgi çekmişti
Kanyon, henüz proje aşamasındayken bile Türkiye’de büyük ilgi görmüştü. Uluslararası basında da mimari bir değer olarak yansıtılan Kanyon hakkında The Times, Le Figaro gibi gazetelerde haber yapılmıştı. The Times, Kapalıçarşı ile ünlü İstanbul’un, Kanyon ile Nirvana’ya ulaştığını belirtmişti.Louis Vuiton’un eski CEO’su olan ve şu anda Samsonite’nin CEO olarak görev yapan Marcello Bottoli de bir İstanbul ziyaretinde gördüğü Kanyon için, "Kanyon ve pek çok alışveriş merkezini gezdim. Gördüklerim beni çok etkiledi" demişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kanyon-ruzgara-karsi-cam-giydi_59880.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!