Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kapatma Kararını AKP’li Üyeler Aldı

Mahkeme kararıyla planı iptal edilen ve 1 Ağustos’tan itibaren kapatılacağı duyurulan Akay Kavşağı’yla ilgili Ankara Hürriyet’e açıklamalarda bulunan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Mahkeme kararı böyle olmamasına rağmen Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP’li üyelerin muhalefetine rağmen AKP’li üyelerce Akay Kavşağı’nın kapatılması

Hürriyet ANKARA
Kapatma Kararını AKP’li Üyeler Aldı

Mahkeme kararıyla planı iptal edilen ve 1 Ağustos’tan itibaren kapatılacağı duyurulan Akay Kavşağı’yla ilgili Ankara Hürriyet’e açıklamalarda bulunan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Mahkeme kararı böyle olmamasına rağmen Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP’li üyelerin muhalefetine rağmen AKP’li üyelerce Akay Kavşağı’nın kapatılması kararlaştırıldı" dedi.

"Sayın Gökçek, 1 Ağustos’tan bariyerle kavşağın girişini kapattığında kavşağı değil yolu kapatmış olacaktır. Çankaya Belediyesi böyle bir uygulamayı kabul edilebilir bulmamaktadır" diyen Tanık şunları söyledi:

"Ortopedik bir müdahalede kırık kolu yanlış kaynatan doktor, ’Ben yanlış yaptım, iyice kırayım dökeyim, yanlış kaynattın diyen yapsın’ mı der? Doktorun görevi kolu eski haline getirmektir. Burada ilk akla gelen çözüm kavşağı eski haline getirmektir. Diğer yol da yeni bir plan yapmaktır. Ama bir kavşağı plansız bırakamazsın. Ya eskisine dönersin ya da yenisini yaparsın. Mahkeme benim planımı nasıl olsa iptal edecek diye yeni plan yapmayayım diyemezsin.

Diğer taraftan mahkeme kararı kapat demediği halde kavşağı kapatma kararını Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alan CHP’li üyeler değildir. Aksine AKP’li Meclis üyelerinin kapatılsın oylarına karşılık CHP’li üyeler kapatılmasın yönünde oy kullanmıştır.

Kopmalara karşıyız

Çankaya Belediyesi olarak kente ilişkin sorunların çözümünün birlikte çalışarak, müzakere ederek, ortak noktalar üzerinde uzlaşmaktan geçtiğine inanıyoruz. Belediye başkanlarının sorunlar karşısında farklı çözüm arayışları içinde olmaları, farklı çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaşmaları son derece normaldir. Ancak, bu görüş ve önerilerin polemiklere dönüşmesi ve kitle iletişim araçları ile bu polemiklerin büyümeye yüz tutması merkezde olması gereken uzlaşma ikliminden uzaklaşılmasına neden olabilecektir. Kentin ve kentlinin yararına olmadığı, geçmişteki deneyimlerle sabit olan ve başkanlar arası kopmalara yol açacak söylemlerden uzak durmaya kararlıyız."

Geriye gideriz

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneğince, Akay Kavşağı ile ilgili mahkeme konusunda, "Kent içi trafikte zaman kaybı, enerji kaybı ve çevre kirliliği ile Türkiye zaten sıkıntıdayken, böyle kararların verilmesi toplum olarak bizleri ileri değil, geriye götürecektir" görüşü bildirildi.

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, Akay Kavşağı’na ilişkin mahkeme kararı hatırlatılarak, Ankara’da 1 milyon 800 bin belgeli sürücü ve 1 milyon 200 bin motorlu araç bulunduğu belirtildi. İstanbul’dan sonra en fazla yeni araç girişinin Ankara’da yaşandığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Başkent şehir trafiğinde yaklaşık 5 yıldan beri hizmet veren ve trafik akışını düzenleyen bir kavşağın kapatılmasına karar verilmesi 100 binlerce aracın hangi yönde hareket edeceği çözümü yoktur. Çünkü Ankara’nın ana yollarına paralel alternatif yolları da yoktur. Bağlantı yolları da çok yetersizdir. Kent içi trafikte zaman kaybı, enerji kaybı ve çevre kirliliği ile Türkiye zaten sıkıntı da iken, böyle kararların verilmesi Toplum olarak bizleri ileri değil, geriye götürecektir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kapatma-kararini-akpli-uyeler-aldi_70842.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!